ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την διαχείριση κρουσμάτων Covid σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:09:00 μ.μ. | | | | |
Τηλεδιάσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την διαχείριση κρουσμάτων Covid σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων
Η εξαιρετική πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με κύριο θέμα την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης, και διαχείρισης κρουσμάτων Covid σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της περιοχής. 

Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφου οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. 
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, την ιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Κατερίνα Νέλλα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας ενώ συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης.

Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες». Παρότι η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε από όλους τους συμμετέχοντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή μας. 

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ