ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Αργολίδα: Θάνατος το lockdown για χιλιάδες κατάστημα και επιχειρήσεις - Τι ζητάει ο εμπορικός κόσμος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | | | |
Αργολίδα: Θάνατος το lockdown για χιλιάδες κατάστημα και επιχειρήσεις - Τι ζητάει ο εμπορικός κόσμος
Κάθε μέρα που περνάει με τα καταστήματα κλειστά είναι ένας αργός θάνατος για την αγορά και της Αργολίδας και τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολούν.

Η σιωπή της καραντίνας δεν μπορεί να κρύψει την κραυγή της απόγνωσης των ελεύθερων επαγγελματιών που απασχολούνται στο εμπόριο, στην εστίαση, στις υπηρεσίες, αλλά και σε όλες αυτές τις εργασίες που πλέον αναστέλλονται εξαιτίας του lockdown.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι μήνες που έρχονται θα φέρουν λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας, με το 2021 να προβάλει σαν βουνό στον αγώνα που έκαναν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας για να κρατήσουν όρθια τα μαγαζιά τους.

Ανεξάρτητα από αν θα υπάρξουν και νέα lockdown στη συνέχεια, όπως ακούγεται. Μόνη ελπίδα για να υπάρξει πιθανότητα για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι η ουσιαστική στήριξη του κράτους, ρίχνοντας χρήμα στην αγορά, με την μορφή επιδοτήσεων και όχι δανεικών.

Χρήμα που να ισοδυναμεί με την απώλεια του χαμένου τζίρου που είχε η κάθε επιχείρηση σε αυτό το διάστημα του lockdown. Μπορεί να γίνει, όπως έγινε στις χώρες της Ευρώπης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Όλα τα άλλα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες όλων των κλάδων, είναι ημίμετρα. Και με ημίμετρα οι νεκροί ή έστω όσοι φυτοζωούν όλους αυτούς τους μήνες δεν ανασταίνονται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ