ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια του lockdown

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:40:00 μ.μ. | | | |
Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση κατά την διάρκεια του lockdown
Για τη λειτουργία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης την περίοδο των τριών εβδομάδων του lockdown και τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι υπάλληλοι και κυρίως οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι εκτός από τα τρία ωράρια εργασίας που ισχύουν υποχρεωτικά (07:00 - 15:00, 08:00 - 16:00 και 09:00 - 17:00), δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στις υπηρεσίες για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας τους.

Ανέφερε ότι κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή του έργου που έχει στην αποστολή της και ευνοείται «στο μέγιστο δυνατό βαθμό» η τηλεργασία για τις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Το ποσοστό υπαλλήλων που θα εργάζεται με φυσική παρουσία εξαρτάται κατά περίπτωση από τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους, ανέφερε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων και η συνεχής χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων από και προς την εργασία τους ισχύει η χορήγηση βεβαίωσης κίνησης μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δημοσίου (apografi.gov.gr).

Σε ό,τι αφορά τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης περιόδου καραντίνας, όπως είναι η εργασία με μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία εφόσον αυτό είναι δυνατό με βάση τα καθήκοντα του υπαλλήλου, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. Τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν για τους γονείς μαθητών του Λυκείου, καθώς κρίθηκε ότι είναι σε θέση να παραμείνουν μόνα τους στο σπίτι.

Αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (όπως ορίζονται από τις σχετικές αποφάσεις), ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας, ενώ παρέχονται διευκολύνσεις σε εργαζόμενους γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες .

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, ενώ υπογράμμισε ότι θα εξυπηρετούνται κανονικά από τους δημοσίους υπαλλήλους οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες και υποχρεώσεις.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ