ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Στις 21/12 η απόφαση στη δικαστική διαμάχη του ΑΔΜΗΕ με τις μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:46:00 μ.μ. | | | |
Στις 21/12 η απόφαση στη δικαστική διαμάχη ΑΔΜΗΕ με την Μονή Αγίων Θεοδώρων
Σήμερα, σύμφωνα με πηγές από τον ΑΔΜΗΕ, εξετάστηκε από το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στον Δυτικό Διάδρομο Πελοποννήσου την οποία κατέθεσε ο ΑΔΜΗΕ στις 16/12. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21/12, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι στις 27/11 πέντε μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου του ΑΔΜΗΕ επικαλούμενες οπτική όχληση, μεταξύ άλλων. Οι δύο πυλώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων από τη Μονή, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της όδευσης, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΝ από το 2014 βάσει ΑΕΠΟ.

Δεδομένου ότι η τρέχουσα ΠΝΠ που διέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων υπό συνθήκες covid-19 έχει ισχύ έως τις 7/1/2021, με σοβαρές πιθανότητες τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων να παραταθούν πέραν αυτής της ημερομηνίας, ο ΑΔΜΗΕ ζητά το κρίσιμο έργο για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου να μην μπει στον «πάγο» επ’ αόριστον.

Για τον λόγο αυτό, ο ΑΔΜΗΕ ζητάει οι εργασίες εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (σε σύνολο 310 πυλώνων που περιλαμβάνει η γραμμή Μεγαλόπολης-Πάτρας) να συνεχιστούν καθώς πρόκειται για νομίμως αδειοδοτημένο και ολοκληρωμένο σε βαθμό 98% έργο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ