ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ποιοι πληρώνονται στις 24 Δεκεμβρίου από τον ΟΑΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | | | |
Ποιοι πληρώνονται στις 24 Δεκεμβρίου από τον ΟΑΕΔ
Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ επιδόματα ανεργίας, την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ για την οποία έληξε η υποβολή iban καθώς και τις δίμηνες παρατάσεις.

Σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα με πληροφορίες , μέχρι αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν λήξει η προθεσμία υποβολής iban είχαν υποβληθεί 87.193 iban από σύνολο 130.000 που είχε υπολογίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα πληρώνονται οι δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας.

Αναλυτικότερα για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης έχει καταβληθεί ενώ θα γίνει η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης.

Παράλληλα θα καταβληθεί και ο δεύτερος μήνας παράτασης όσων το επίδομα ανεργίας έληξε στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου.

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, θα γίνει η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

Για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου οκταμήνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ