ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Άργους από τον επιχειρηματία Μάριο Φωτιάδη - 400.000€ για ΜΑΦ και μοριακό αναλυτή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | | |
Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Άργους από τον επιχειρηματία Μάριο Φωτιάδη - 400.000€ για ΜΑΦ  και μοριακό αναλυτή
Στη μεγάλη δωρεά από τον επιχειρηματία Μάριο Φωτιάδη στο Σύστημα Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Άργους,αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας «ΑΡΓΟΛΙΔΑ».

Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση την οποία αναδεικνύει η εφημερίδα, με λεπτομερές ρεπορτάζ.

Ας δούμε τι αναφέρεται σ’αυτό

Hμεγάλη δωρεά στο Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο του Άργους,του Μάριου Φωτιάδη,αποτελεί περίτρανη απόδειξη για τους ανθρώπους που με μεγαλείο ψυχής προσφέρουν χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα και δημοσιότητα.

Η περίπτωση του επιχειρηματία Μάριου Φωτιάδη,έχει χρόνο πίσω, από την αρχή της πανδημίας. Η “Α” , προχωρά στη δημοσιοποίση με περισσότερα στοιχεία έχοντας την αυτονόητη υποχρέωση ως μέσο ενηέρωσης,να γνωρίζει ο κόσμος,ποιοί είναι εκείνοι που βρίσκονται πραγματικά δίπλα στο συνάνθρωπο και το αποδεικνύουν έμπρακτα. 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ Στην περασμένη επιδημία με την παγκόσμια έλλειψη αναπνευστήρων, υγειονομικού υλικού και ειδών προστασίας των εργαζομένων στους χώρους υγείας Μάριος Φωτιάδης, που ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό αποφάσισε να βοηθήσει το ΕΣΥ. Τον παρότρυνε και και ο πατέρας του με τις ιατρικές μου εμπειρίες ( 40 χρόνια ορθοπεδικός χειρουργός ) και άρχισε να ψάχνει ανά την υφήλιο αναπνευστήρες, ΜΕΘ γενικά υγειονομικό υλικό κατάλληλο για την επιδημία. Με πολύ προσπάθεια από την Κίνα ως την Αυστραλία και Αμερική κατάφερε να εξασφαλίσει 5 ΜΕΘ και 1,5 τόνους αναλώσιμο υγειονομικό υλικό ( μάσκες, στολές, προσωπίδες, γάντια κ.λ.π.) κόστους 350.000 δολαρίων συν 80.000 δολάρια τα μεταφορικά του υγειονομικού υλικού από την Κίνα.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης, μια παραγγελία από τη Γερμανία δεν ήρθε ποτέ γιατί δεσμεύτηκε στο αεροδρόμιο από τη Γερμανική κυβέρνηση

Επειδή η περιοχή στο Πόρτο Χέλι αρέσει πολύ στον ίδιο και την οικογένεια του έφτιαξε ένα εξοχικό στη Χινίτσα και το καλοκαίρι έρχεται εδώ. Έτσι αποφάσισε η δωρεά να απευθύνεται στο Νοσοκομείου Άργους. Λόγω των μεγάλων αναγκών το Υπουργείο αφού τον ευχαρίστησε τον ενημέρωσε ότι τα εφόδια θα πάνε όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και πήγαν στο Νοσοκομείο του Ρίο. Όταν τότε,υποχώρησε η επιδημία και η προμήθεια του εξοπλισμού ήταν εύκολη με την επιμονή της διοικήτριας του νοσοκομείου Άργους, κ. Σαρίδη, και την επαναφορά της επιθυμίας του δωρητή ήρθαν στο Άργος 3 ΜΕΘ και μόνιτορ.

Πριν λίγο καιρό η κ. Σαρίδη παρακάλεσε για ένα μοριακό αναλυτή covit-19 αξίας 20.000 € και αποφάσισε ο Μάριος να τον προσφέρει.

ΣΑΡΙΔΗ Ο ρόλος της Διοικήτριας του Γ.Ν Αργολίδας Μαρίας Σαρίδη ήταν καθοριστικός. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη ΟΛΩΝ, ήταν δεδομένο ότι και στην περίπτωση του κ.Φωτιάδη θα λειτουργούσε καταλυτικά.Αυτό κι έγινε.

"Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο σε μια οικογένεια ευεργετών με άμεσα αντανακλαστικά και στοχευμένες κινήσεις , οι οποίοι έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού του Γ.Ν. Αργολίδας”, σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Σαρίδη μάλιστα στην δεύτερη κίνηση Φωτιάδη με την παράδοση προ ημερών του μοριακού αναλυτή για τις ανάγκες των ασθενών και τη βέλτιστη διαχείριση του Covid 19.

“Η ΜΑΦ και η άμεση δυνατότητα ανίχνευσης του κορωνοϊού στη Ν.Μ. Άργους είναι γεγονός

Ευχαριστούμε κε Νίκο Φωτιάδη εσάς και τον γιο σας κο Μάριο Φωτιάδη! Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να συναντηθούμε από κοντά για να σας ευχαριστήσουμε δια ζώσης." λέει η κα Σαρίδη,απευθυνόμενη στον πατέρα του κ.Μάριου Φωτιάδη Νίκο.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Νίκος Φωτιάδης μιλώντας στην “Α”, εξήρε τις ικανότητες της κας Σαρίδη, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες της προσπάθειες που κάνει για την αναβάθμιση του νοσοκομείου “παρά τα ποικίλα εμπόδια” όπως τόνισε χαρακηριστικά. Με εξαιρετικά λόγια μίλησε και για την λοιμοξιολόγο του Νοσοκομείου κα Παυλάκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επικοινωνία τους είναι, λόγω της πανδημίας μόνο τηλεφωνική, δεν έχουν γνωριστεί!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Μάριος Φωτιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του DENVER στην Αμερική. Εργαστικέ 8 χρόνια σε τράπεζα στο χρηματιστήριο της Ν. ΥΟΡΚΗΣ. έκαμε M.B.A στο columbia στη N. YΟΡΚΗ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με επένδυσης στη Βιοτεχνολογία. Ζει και δραστηριοποιείται μόνιμα στο εξωτερικό αλλά είναι πάντα ΕΛΛΗΝΑΣ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ «Η οικογένεια Φωτιάδη βρίσκεται πάντα δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμότατα»

Στο ίδιο ρεπορτάζ της «ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» φιλοξενείται και η δήλωση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ.Γιάννη Γεωργόπουλου, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με την οικογένεια Φωτιάδη και εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρέχεται στον Δήμο.

Ειδικότερα αναφέρει

Η οικογένεια του κυρίου Νικολάου Φωτιάδη αγάπησε την περιοχή μας με το πλούσιο φυσικό της κάλος και οικοδόμησε εδώ ώστε να περνούν αρκετές μέρες ή και εβδομάδες του έτους στην Ερμιονίδα που μαγεύει τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους.

Στην δική μας κοινωνία, ο κύριος Φωτιάδης δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής που τον διακρίνει, πραγματοποιεί σειρά δωρεών που έχουν πάντα στόχο την στήριξη της Ερμιονίδας. Λόγω της ιδιότητας του, σημαντική είναι η πρωτοβουλία του στον τομέα της υγείας. Καθοριστικές και ουσιώδεις επίσης είναι οι παρεμβάσεις του σε διάφορους τομείς, για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν.

Οι κάτοικοι του τόπου μας, γνώρισαν πολύ γρήγορα τον κύριο Φωτιάδη μέσα από τα έργα του και την προσφορά του, την οποία εκτιμούν απεριόριστα και αναγνωρίζουν.

Η έμπρακτη συμβολή στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ολοκληρωμένη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας είναι ανεκτίμητη.

Νιώθουμε όλοι υπερήφανοι, για αυτό τον εκλεκτό κύκλο στον οποίο εντάχθηκε πολύ γρήγορα ο κύριος Φωτιάδης, των ευεργετών, χορηγών, δωρητών, αυτών των εξαιρετικών ανθρώπων που είναι παραδείγματα κοινωνικής προσφοράς και δείχνουν την αγάπη τους για τον τόπο μας και είναι δίπλα μας οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστούμε.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ