ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

΄Εφυγε από τη ζωή ο επί 57 ολόκληρα χρόνια δεξιός ψάλτης της Αγίας Τριάδος Λυγουριού, Δημήτριος Αίσωπος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | | | |
΄Εφυγε από τη ζωή ο επί 57 ολόκληρα χρόνια δεξιός ψάλτης της Αγίας Τριάδος Λυγουριού
Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, ο επί 57 ολόκληρα χρόνια δεξιός ψάλτης του Λυγουριού (1950 - 2007) Δημήτριος Αίσωπος του Ιωάννου και της Ελένης ή Μουτζουρίδης (3/11/1925 - 16/12/2020) 

(Τα λόγια τον ιερέα πατέρα Σπυρίδωνα στην εξόδιο ακολουθία του Δημήτρη Ιωάν. Αίσωπου) 

"Τα κανόνια εσίγησαν. Ο Δημητράκης, ο Μουτζουρίδης, απεδήμησεν εις Κύριον. Πλήρης ημερών, εγκατέλειψε τα εγκόσμια, τα επίγεια και ανεβαίνει στα ουράνια. 

Υπηρέτησεν με ζήλο, με πάθος και αυταπάρνηση το Αναλόγιον της Αγίας Τριάδας, επί πολλά έτη. Ακούραστος, δυνατός, εξ' ου τα κανόνια. (Απάντηση σε ερώτηση δική μου, πριν έλθω εδώ, αν έχει ψάλτες το Λυγουριό και η απάντηση ενός ιερέως. 'Εχει κανόνια). 

Ποτέ δεν έλειψε από τα καθήκοντά του. Σχολάζοντας από τη δουλειά περνούσε από την εκκλησία, από την Αγία Τριάδα, όπως ήταν με τα ρούχα της δουλειάς. Με το ξινάρι στον ώμο και το πριόνι στο χέρι, κάναμε εσπερινό και έφευγε, αφού μου έλεγε και μια ιστορία του τόπου. 

Ο Μουτζουρίδης, ο Δημητράκης αγαπητοί μου αδελφοί Θα μείνει ανεξίτηλον το όνομά του, γραμμένο, χαραγμένο βαθειά στην ψυχή μας. 

Μου έλεγε συχνά - πυκνά. Φοβάμαι την Αγία Τριάδα, φοβάμαι, φοβάμαι μου έλεγε πολλές φορές. 

Δημητράκη σου εύχομαι να ακούσεις από τα χείλη του Θεού το «Ευ δούλε αγαθέ και πιστέ! Επί ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω. 

Είσελθε εις την χαράν τον Κυρίου σου». 

Αιωνία σου η μνήμη!" 



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ