ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας: Ο «ΡΗΓΑΣ Κ9» στα παιδιά του 1ου διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | |
Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας: Ο «ΡΗΓΑΣ Κ9» στα παιδιά του 1ου διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας με μεγάλη χαρά ,αποδέχθηκε την προσφορά της αντιπροέδρου του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A) και συγγραφέα ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Ειρήνης του καινούργιου της παιδικού βιβλίου «ΡΗΓΑΣ Κ9».

Τα βιβλία θα προσφερθούν στους μικρούς μας φίλους που έλαβαν μέρος στον 1ο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε η ένωση μας.

Εκ μέρους του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου,θερμές ευχαριστίες στη συνάδελφο.
Η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Ειρήνη Μακρυδάκη και η ζωγράφος Νάντια Μπαράκου, συνεργάστηκαν και προχώρησαν στην έκδοση του παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Ρήγας Κ9» από τις εκδόσεις Άπαρσις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα ζωοφιλίας.

Σε μια εποχή που ολοένα και συχνότερα βλέπουμε στο φως της δημοσιότητας συμβάντα κακοποίησης ζώων, η φιλοδοξία των δημιουργών του βιβλίου είναι μέσα από τον ήρωά του, το αδέσποτο σκυλάκι ο Ρήγας και την παρέα του, να αναδείξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα, τα δικαιώματά τους, αλλά και την ανάγκη σεβασμού μερίδας ανθρώπων προς αυτά.
Όπως αναφέρει η Ειρήνη Μακρυδάκη, η οποία πρόσφατα επέστρεψε από τη Μόρια της Μυτιλήνης, το βιβλίο, που υποστηρίζεται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας φιλοζωικής στάσης από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Όλοι έχουμε ευθύνη σε φαινόμενα κακοποίησης ζωών και πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιδράσουμε, μας αναφέρει η Ειρήνη Μακρυδάκη.

Από την πλευρά της η Νάντια Μπαράκου, που υπηρετεί στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι η ζωγραφική αποτελεί για την ίδια τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Μέσα από τα έργα της φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τους προβληματισμούς του σύγχρονου κόσμου και τις συνθήκες ζωής του ανθρώπου μέσω των δυνατών αντιθέσεων που βιώνουμε. Στο βιβλίο «Ρήγας Κ9» συμπεριλαμβάνεται η ακουαρέλα της την οποία ζωγράφισε ένα πρωινό Κυριακής περπατώντας στα στενά σοκάκια της Πλάκας.
Από πού όμως προκύπτει το τίτλος «Κ9 Ρήγας»;

Όπως μας αναφέρει η Ειρήνη Μακρυδάκη, ο ήρωας του παραμυθιού, αφού έσωσε ένα κωφό κορίτσι, την Ελευθερία, από ένα τροχαίο ατύχημα που ίσως της κόστιζε την ίδια της τη ζωή, η πολιτεία για να τον τιμήσει θα τον εντάξει στη μεγάλη οικογένεια της Αστυνομίας κάνοντάς τον Αστυνομικό σκύλο Κ9. Είναι ο κωδικός της ομάδας αστυνομικών σκύλων για τον εντοπισμό ανθρώπων και πραγμάτων καθώς και για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών μηχανισμών.

Η Κ9 ή Ομάδα Αστυνομικών Σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε το 1975 αλλά ουσιαστικά ιδρύθηκε το 1986. Στο ξεκίνημά της διέθετε 6 σκύλους εκπαιδευμένους για ναρκωτικά και είχε μοναδική έδρα την Αθήνα. Σήμερα η Υπηρεσία αριθμεί 188 αστυνομικούς σκύλους.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από τον Κώστα Κοφίνα, η επιμέλεια του κειμένου από τη Χαρά Παπαδοπούλου και η επιμέλεια της έκδοσης από την Κατερίνα Θανοπούλου. Χορηγοί της έκδοσής του είναι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και ένας ευαισθητοποιημένος φιλόζωος από τη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Βίγκας. Το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφικής αμοιβής θα προσφέρεται για την στήριξη του έργου της ΠΦΠΟ καθώς και στον Λογαριασμό του Ταμείου Αρωγής Ορφανών Τέκνων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ