ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ελαιόλαδο: Τιμές της δεκαετίας του ’90 στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 μ.μ. | | |
Ελαιόλαδο: Τιμές της δεκαετίας του ’90
Στάση αναμονής στον πιο παραγωγικό μήνα του ελαιολάδου έφερε το lockdown. Χαμηλότερες τιμές, αλλά και υποτονική έως και στάσιμη αγορά επισημαίνονται από ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, με τη συλλογή να δυναμώνει καθώς μπήκαμε στον Δεκέμβρη, αλλά και την ελαιοποίηση να έρχεται ακόμη συχνά αντιμέτωπη με χαμηλότερες αποδόσεις των κανονικών. 

Πανδημία και lockdown φαίνεται ότι θεωρούνται οι κυριότερες αιτίες προβλημάτων σε παραγωγή και αγορά, με τους περισσότερους να αναμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας.

Τιμές στα επίπεδα του 1992-1993 επισημαίνει ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής

Στα 2,5 ευρώ για τα ποιοτικά ελαιόλαδα και στα 2,20 για τα χαμηλότερης ποιότητας είναι οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην Αργολίδα. «Η τιμή έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα καλύτερα από την περασμένη χρονιά κατά 10%-15%, βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι με αυτές τις τιμές βελτιώνεται το εισόδημα του παραγωγού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΣΑΠ ΑΕ» στο Ναύπλιο, Μανώλης Γιαννούλης.

Όπως υποστήριξε, ανάγοντας την τιμή σε δραχμές, το λάδι πωλείται σήμερα, 28 χρόνια μετά, σε τιμές του 1992-1993, ενώ και φέτος συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τελευταίας τριετίας για το πυρηνέλαιο, με την τιμή να κινείται από 55 έως 60 λεπτά. «Η ελαιοκομική περίοδος 2020-2021 είναι από πλευράς όγκου για την Αργολίδα αισθητά χαμηλότερη, ενώ σε επίπεδο χώρας, κατά τους πρώτους υπολογισμούς, πρέπει να είμαστε κατά 10%-20% χαμηλότερα από την περασμένη χρονιά», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ