ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Καρούζος - Λυκοσκούφης - Κοντός: "Αρκετά... Καιρός να σοβαρευτούμε"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:45:00 μ.μ. | | |
Καρούζος - Λυκοσκούφης - Κοντός: "Αρκετά...  Καιρός να σοβαρευτούμε"
Σήμερα δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα των ειδικών για τις αιτίες που οδήγησαν σε μερική καταστροφή τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών (Μνημείο Παγκοσμίου Πολιτισμού).

Στο πόρισμα 70 σελίδων, το οποίο παραδόθηκε στα χέρια του κου Εισαγγελέα από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, αποδίδονται ευθύνες τόσο στην κα Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και τον Δημήτρη Καμπόσο. Οι ευθύνες του Δημάρχου σοβαρότατες.

Ως αιτία της πυρκαγιάς αναφέρεται ένα γυμνό καλώδιο από γεώτρηση ιδιοκτησίας του Δήμου.

Ο Δήμος τροφοδοτούσε με ρεύμα, από την ανωτέρω γεώτρηση, τις 2 καντίνες που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο, τις οποίες νοίκιαζε σε ιδιώτη με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου παρά την αρνητική μας θέση και την καταψήφιση της σύμβασης από εμάς (1η Συνεδρίαση /27-1-2020).

Οι ευθύνες του Δημάρχου και της πλειοψηφίας ήταν καθοριστικές ώστε είχαν σαν αποτέλεσμα :

1) Να υπάρξουν καταστροφές λόγω θερμότητας στο εξωτερικό τείχος όσο και στους τάφους των Βασιλέων.

2) Να παρουσιάζουν τα μνημεία εικόνα καταστροφής λόγω του μαύρου

3) Τον διασυρμό της χώρας λόγω της έλλειψης πυρασφάλειας και της προχειρότητας αντιμετώπισης των συγκεκριμένων αρχαιολογικών διαχρονικών αριστουργημάτων από μέρους του Υπουργείου και του Δήμου.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες εκεί όπου αναλογούν, για την μερική καταστροφή ενός από τα σπουδαιότερα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όσο για τους Συνδημότες μας είναι καιρός να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν πια «Ελαφρά τη καρδία» να εκλέγουν όποιον ανίκανο και επικίνδυνο παρουσιάζεται για τη θέση του Δημάρχου και της θέσης κάθε μέλους της πλειοψηφίας.

Αυτή η ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα στην παρούσα φάση την οριστική διάλυση του Δήμου μας και κύρια της Πόλης του Άργους η οποία απειλείται με οριστική ερημοποίηση.

Αρκετά...

Καιρός να σοβαρευτούμε

15/12/2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καρούζος Πέτρος
Λυκοσκούφης Γιάννης
Κοντός Νίκος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ