ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη γάζωσαν άντρα που πυροβολούσε έξω από καθεδρικό ναό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | |
Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη γάζωσαν άντρα που πυροβολούσε έξω από καθεδρικό ναό
Ένας άντρας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών της Νέας Υόρκης χθες Κυριακή, αφού άρχισε να ρίχνει με δυο πιστόλια, χωρίς κατά τα φαινόμενα να στοχεύει κανέναν, λίγη ώρα αφότου χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους έξω από καθεδρικό ναό στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης, ουρλιάζοντας ταυτόχρονα «ρίξτε μου», «σκοτώστε με».

Ουδείς τραυματίστηκε

Ουδείς άλλος τραυματίστηκε από τα πυρά μπροστά στον καθεδρικό ναό St John the Divine στο Μανχάταν, δήλωσε ο Ντέρμοτ Σι, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Τρεις αστυνομικοί που επενέβησαν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, περίπου δεκαπέντε φορές. Τον πέτυχαν τουλάχιστον μία φορά στο κεφάλι, διευκρίνισε ο Σι.

Η αστυνομία ανέσυρε τα δύο πιστόλια και σακίδιο πλάτης του άντρα που περιείχε δοχείο με καύσιμο, σχοινιά, καλώδια και μαχαίρια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει νωρίτερα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων όταν ο άντρας άρχισε να ρίχνει, περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι ψαλμοί της χορωδίας και ενώ ακόμη ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους ακούσει — μερικές εκατοντάδες άνθρωποι – έφευγε.

«Εβλεπα λάμψεις»

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άντρας έριξε «εναντίον αστυνομικών», κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Κατά την αφήγηση δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα, «άκουσα δύο ή τρεις εκπυρσοκροτήσεις», «κοίταξα προς τα πάνω και είδα, πιθανόν σε απόσταση δέκα μέτρων από εμένα, στα σκαλιά, έναν τύπο που έριχνε».

«Εβλεπα λάμψεις» να βγαίνουν από το όπλο, που της φαινόταν σαν «κανόνι», είπε, προτού προσθέσει πως έσπευσε να ψάξει κάποιο σημείο «να καλυφθώ για να γλιτώσω». 

Η Μάρθα Στόλι, που βρισκόταν επίσης εκεί, είπε πως ο άντρας έριξε οκτώ ή δέκα φορές προτού δεχθεί τις σφαίρες των αστυνομικών.

«Εριχνε χωρίς να σημαδεύει», τόνισε και πρόσθεσε πως ο άντρας φώναζε «ρίξτε μου, σκοτώστε με!».

Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν καλυφθεί, διέταξαν τον άντρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ.

Κραδαίνει δυο πιστόλια

Φωτογραφίες που τράβηξε, εικονίζουν τον άντρα με μαύρο χειμωνιάτικο παλτό, λευκό καπελάκι του μπέιζμπολ και μάσκα με τα χρώματα της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθώς κραδαίνει δυο πιστόλια, ένα σε κάθε χέρι.

Ο ύποπτος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση. Αργότερα, ο Σι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως υπέκυψε.

Πηγή: ΑΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ