Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Πινάτσης - Γκιόκα: Αγώνας τώρα για την επιβίωση, τα δικαιώματα & τις ανάγκες μας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | | |
Πινάτσης - Γκιόκα: Αγώνας τώρα για την επιβίωση, τα δικαιώματα & τις ανάγκες μας (βίντεο)
"Αρκετά πια με την κοροϊδία, να παρθούν τώρα μέτρα για την οικονομική στήριξη των μικρεμπόρων , και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας", τόνισαν σε συνεντευξη που παραχώρησαν ο Γιώργος Πινάτσης και η Βασιλική Γκιόκα. 

"Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν , όπως όλοι ξέρουμε ,στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Το lockdown εξανέμισε το εισόδημα, διογκώνει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι.

Τα απανωτά lockdown δεν μπορεί να είναι το φάρμακό δια πάσα νόσο, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ,που έχει και την αποκλειστική ευθύνη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν πήρε κανένα μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί τώρα να μας κουνάει το δάκτυλο και να κλίνει την «ατομική ευθύνη» σε όλες τις πτώσεις. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό οικονομικό μέτρο για τους μικρούς α/α εμπόρους, που έχουν φτάσει σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

Tα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου είναι αυτές που βγήκαν και βγαίνουν κερδισμένες, βρέξει-χιονίσει.

Τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν υπερκέρδη, τώρα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν μαζέψει στα χέρια το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της αγοράς, ενώ αξιοποιούν κάθε παραθυράκι που τους δίνεται για να συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους ακόμα και τώρα που το λιανεμπόριο είναι τυπικά κλειστό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Στόχος είναι η άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού
Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα. Όχι στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων,
Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

· Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

· Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

· Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

· Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. "
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ