ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τεράστιες ζημίες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις για τα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου (ηχητικό)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | | |
Τεράστιες ζημίες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις για τα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου (ηχητικό)
Μέσα από το notospress.gr περιγράφει ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, την πρωτοφανή και δραματική κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα και ειδικά στην Πελοπόννησο.

Ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Πελοπόννησος διατηρούσε την αισιοδοξία ότι θα διορθώσει την ζημιά, λόγω της ελκυστικότητας των χειμερινών προορισμών της, η παράταση των μέτρων λόγω πανδημίας και η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό ήρθε να αποτελειώσει τον ετοιμόρροπο ξενοδοχειακό κλάδο. Παρ’ όλο που τον Οκτώβριο υπήρξε κάποια αισιοδοξία, δυστυχώς το τέλος του χρόνου ταυτίζεται με το «τέλος» πολλών επιχειρήσεων.

Τα τουριστικά καταλύματα λόγω της πανδημίας covid-19, που επικρατεί από τον προηγούμενο Μάρτιο παρουσιάζουν τεράστιες ζημίες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να καλυφθούν.

Εν τω μεταξύ χρηματοδοτικά μέσα όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή που από την πλευρά της η κυβέρνηση εξήγγειλε κατά διαστήματα δεν κατέστη δυνατόν για ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχείων να αξιοποιηθούν εφόσον έχουν «πλαφονάρει» στο όριο των 800.000,00 ευρώ (κυρίως διότι αρκετές εμπίπτουν στην έννοια των «συνδεδεμένων επιχειρήσεων». Επίσης πολλές επιχειρήσεις στερούνται επιπλέον της δυνατότητας πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΠΙΧ, καθώς αυτή αποφασίζεται με βάση τραπεζικά κριτήρια και μόνο.

Σε ότι αφορά τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της δημοσιοποίησης σχετικής πρόσκλησης αξιοποίησης των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 υπάρχουν πολλές μεταβολές, παρατάσεις και τελικά κανένα αποτέλεσμα ακόμα. Ο κ. Μαρινάκος ζητά να διατεθούν και άμεσα όλοι οι αδιάθετοι πόροι του ΕΣΠΑ διότι ο κλάδος πλήττεται από την πρώτη στιγμή καίρια.

Τονίζει: «Τα ξενοδοχεία βρέθηκαν από την αρχή και όσες φορές εκλήθησαν στην πρώτη γραμμή (στήριξη εργασιακών σχέσεων, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, φιλοξενία υγειονομικού προσωπικού, ξενοδοχεία καραντίνας, δωρεές κ.α.) και σήμερα πρέπει να στηριχθούν αποτελεσματικά. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».
Πηγή: notospress.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ