ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Γ.Γκιόλας: «Click aways: Ο θάνατος του εμποράκου» - Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:51:00 π.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: «Click aways: Ο θάνατος του εμποράκου» - Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον!
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την εφαρμογή του click away δίνει τη χαριστική βολή στο λιανεμπόριο, και ειδικά στις τοπικές αγορές της Περιφέρειας, δημιουργώντας πολλαπλάσια προβλήματα και βάρη, χωρίς να υποστηρίζει με ουσιαστικά μέτρα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Άλλωστε τα μέτρα που έχει λάβει αφορούν σε αναστολές πληρωμών και δάνεια προκαλώντας τη συσσώρευση ιδιωτικού χρέους.

Αφού χαράμισε 8 κρίσιμους μήνες αφήνοντας τη χώρα υγειονομικά και επιδημιολογικά εκτεθειμένη, αφού καταδίκασε κι άφησε χωρίς μέτρα στήριξης τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στην εστίαση και τον τουρισμό, η κυβέρνηση βάζει οριστικό λουκέτο και στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αλλά και Επιμελητήρια από όλη τη χώρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος και η πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων, επισημαίνουν πως η πρακτική του click away είναι δύσκολα εφαρμόσιμη, μη λειτουργική, δεν υπήρξε η κατάλληλα προετοιμασία, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών αγορών, δημιουργεί συνθήκες άνισης μεταχείρισης, κι εν τέλει ευνοεί αποκλειστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυκαταστημάτων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή υποστηρίζοντας πως «ο μεγάλος και οργανωμένος θα κερδίσει περισσότερο», φανερώνοντας ουσιαστικά για ποιους ενδιαφέρεται η κυβέρνηση.

Ως ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της κρίσης και προτείναμε να εφαρμοστεί ένα εμπροσθοβαρές, γενναίο πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, με στοχευμένα μέτρα και δαπάνες, ώστε να συγκρατηθεί η ύφεση.

- Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα σε όλες τις επιχειρήσεις

- Απόδοση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους με δημόσια δαπάνη.

- Θεσμοθέτηση μέτρων επιδότησης της εργασίας και όχι αναστολής της (κάλυψη μέρους του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών)

- Παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία

- Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%

- Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών

- Μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% - Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης

- Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και επιδότηση ενοικίου

- Πάγωμα διακοπών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και internet

- Μη εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας. Να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Να κάνουμε τις αγορές μας από τον φίλο, τον γείτονα, την τοπική αγορά. Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, αλλά και με μπόλικη αισιοδοξία, ευελπιστούμε πως σύντομα θα ξεπεράσουμε μαζί και αυτή την κρίση. Στηρίζουμε την τοπική μας αγορά, για να μας βρει η επόμενη μέρα όλους και όλες μαζί!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ