ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Σοβαρό πρόβλημα με τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Γαλατά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 μ.μ. | | |

 

Σοβαρό πρόβλημα με τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας ΓαλατάΣοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Γαλατά καθώς δεν υπάρχουν γιατροί για να πραγματοποιηθούν οι εφημερίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κέντρο Υγείας Γαλατά υπάρχουν σοβαρά προβληματα λειτουργίας που χρονίζουν, ενώ τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς οι δυο αγροτικοί γιατροί που υπηρετούσαν στο ΚΥ και εξυπηρετούσαν τις εφημερίες πλέον δεν ειναι διαθέσιμοι, με αποτελεσμα οι δυο επιμελητές που έχουν απομείνει να μην επαρκούν για να καλυφθούν οι  εφημερίες του μήνα.  

Αποτέλεσμα είναι τα περιστατικά τις ημέρες και ώρες που δεν εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Γαλατά να μεταφέρονται στην Αργολίδα είτε στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού ή στα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί με επιστολές τους στην 2η ΥΠΕ, από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Σάββα Αθανασίου, χωρίς μέχρι σημερα να υπάρχει ανταπόκριση.

Ο κύριος Αθανασίου σε πρόσφατη διαμαρτυρία του περιγράφει την κατάσταση αναφέροντας μεταξύ άλλων: 

"Οι υπάρχοντες ιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε 24ωρη βάση.Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κορυφώνεται σε όλη την χώρα η πανδημία και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει κανένα τραυματιοφορέα, ενώ 4 με 5 γιατροί, νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων είτε βρίσκονται στη διαδικασία συνταξιοδότησης είτε είναι εκτός εργασίας για λόγους υγείας.

Επίσης, δεν λειτουργεί η Διοικούσα Επιτροπή, ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου έχει παραιτηθεί (απο τον περασμένο Ιούλιο) και δυστυχώς δεν έχει αντικασταθεί με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας.

Είναι σε τέτοια κατάσταση το Κέντρο Υγείας, που πιέζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες ο παιδίατρος να κάνει μόνος του εφημερίες, ο οποίος αρνείται, επικαλούμενος το σοβαρό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καρδιολογικά περιστατικά και παθήσεις ενηλίκων και προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί αν θα εξαναγκασθεί να κάνει μόνος του εφημερία.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους έχουν παραιτηθεί 3 ιατροί που εξυπηρετούσαν τους πολίτες σε Γαλατά και Μέθανα, στη Δρυόπη και τα άλλα χωριά.

Το Κέντρο Υγείας Γαλατά, ευτυχώς λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων σε αυτό, αλλά δεν αρκεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων, στο Δήμο Πόρου και στον Δήμο Ύδρας διακόπηκε αιφνιδίως, επειδή 4 νοσηλευτές με σύμβαση ορισμένου χρόνου μονιμοποιήθηκαν και υποχρεώθηκαν να παρουσιαστούν στις νέες τους θέσεις.

Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τροιζηνίας, όλους τους παράγοντες της περιοχής να κινητοποιηθούμε ώστε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις που επιτείνουν τα αδιέξοδα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και άμεσα να προσληφθούν ιατροί προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς, αποτελεσματικά για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής".


  

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ