ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Συλλήψεις και πρόστιμα από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια παραμονή των Χριστουγέννων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | | | | | |
Συλλήψεις και πρόστιμα από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια παραμονή των Χριστουγέννων
Έφοδο σε τέσσερα σπίτια έκανε η αστυνομία την Πέμπτη παραμονή των Χριστουγέννων, έπειτα από καταγγελίες για συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

 Οι έφοδοι έγιναν στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και την Εύβοια, ενώ συνολικά έγιναν 12 συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και συμμετέχοντες. 

Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν δύο άτομα που διοργάνωσαν πάρτι σε σπίτι στο Αργοστόλι, στο οποίο μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με 12 σφαίρες, τα οποία ο ιδιοκτήτης κατείχε παράνομα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Στον διοργανωτή του πάρτι επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε στους έξι συμμετέχοντες. 

 Στη Ζάκυνθο, συνελήφθησαν εννέα άτομα σε καλύβι που είχαν μετατρέψει σε «λέσχη», παίζοντας «Θανάση». Στον χώρο βρέθηκαν τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ, 12 τράπουλες. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 8.400 ευρώ- 3.000 στον διοργανωτή και από 300 στους συμμετέχοντες- ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. 

 Στη Λευκάδα και στην Εύβοια επίσης έγιναν έφοδοι σε σπίτια για συναθροίσεις. Και στις δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, ενώ πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε 6 άτομα στη Λευκάδα και σε 10 στην Εύβοια. 

 2.241 παραβάσεις την Πέμπτη 

 Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 84.558 έλεγχοι- οι 12.524 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- και βεβαιώθηκαν 2.241 παραβάσεις, ενώ έγιναν επτά συλλήψεις. 

Από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν: 

 • Oι 1.804 αφορούσαν περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Οι 539 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική και 207 στην Θεσσαλονίκη. 
• Οι 416 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και άλλες συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 394 πρόστιμα 300 ευρώ και 22 των 150 ευρώ. 
• 19 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού- clickaway κ.α.). 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων. 

 Στην Αττική, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα σε καταστήματα: 
- 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο, 
- 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος με είδη ρουχισμού, 
- 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 
- 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτη και σε υπεύθυνο καταστήματος ψιλικών και 
- 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο. 

 Επιπλέον, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 σε πολίτη για παραβίαση καραντίνας. 

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ