ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Τι συζήτησαν για την Αργολίδα Νίκας και Βορίδης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | | |
Τι συζήτησαν για την Αργολίδα Νίκας και Βορίδης
Το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” έθεσε κατά προτεραιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία το σώμα ζητεί -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί η “ρύθμιση Αποστόλου” και να ληφθεί σειρά μέτρων για να προστατευθεί το προϊόν.

Επίσης τέθηκαν προς τον υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητάς του όσον αφορά την Τάκα και το υδατοδρόμιο σε αυτή, ενώ αναφορικά με διοικητικά θέματα ο Π. Νίκας αιτήθηκε, α) την ανανέωση παραχώρησης του κτηρίου της ΥΕΒ για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αρκαδία και β) την εκχώρηση λιμνάζοντος ποσού (από ανεκτέλεστα παλαιοτέρα προγράµµατα της περιόδου 2010 – 2013) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.
Εξ άλλου, ενημέρωσε τον Μ. Βορίδη σχετικά με την εξέλιξη σημαντικών εγγειοβελτιωτικών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε:

i) για την Αρκαδία στα αρδευτικά δίκτυα Τάκας

ii) για την Αργολίδα α) στα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, β) στην κατασκευή έργων μεταφοράς και διανοµής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στον Δήμο Επιδαύρου, καθώς απαιτείται µελέτη και κατασκευή αρδευτικών δικτύων που δεν περιλαμβάνονται στην χρηματοδότηση του ήδη υλοποιούμενου έργου και γ) στην ανάγκη δημοπράτησης της β΄φάσης του έργου μεταφοράς και διανοµής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και στην Δ.Ε. Μιδέας,

iii) για τη Λακωνία στην επίσπευση διαδικασιών δημοπράτησης κατασκευής του φράγματος Κελεφίνας,

iv) για την Κορινθία α) συνεργασία υπουργείου Περιφέρειας για εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης και φακέλου έργου για την διαγωνιστική διαδικασία των μελετών στα αρδευτικά έργα Ασωπού και β) να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση των αρδευτικών έργων στη Στυμφαλία

v) για τη Μεσσηνία, α) να ολοκληρωθεί η µελέτη και οι απαιτούμενες εγκρίσεις, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και να δηµοπρατηθεί το έργο των δικτύων άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος και β) μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του φράγµατος και δικτύων άρδευσης του Μιναγιώτικου να ενταχθεί το έργο σε χρηµατοδοτικό πρόγραμμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ