ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από χιλιάδες ψαρόνια στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. | | | |
Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από χιλιάδες ψαρόνια στο Ναύπλιο
Τεράστια σύννεφα από… ψαρόνια να πετούν κοντά στο Ναυπλιο πάνω από τήν παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Τα ψαρόνια είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών), και για τις πολύ εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα.
Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή.
Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτιρίων ακόμη και γεννάνε μια με δυο φορές τον χρόνο. Ζουν κατά μέσο όρο 15 χρόνια.
Είναι αποδημητικά πτηνά και από τα πιο πολυπληθή της υφηλίου.
Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα προφανώς για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα κ.α. .
Είναι παμφάγα πτηνά, έξυπνα και μπορούν εύκολα να εκτοπίσουν άλλους πληθυσμούς πτηνών μια και προσαρμόζονται εύκολα στις τοπικές συνθήκες των περιοχών που θα επισκεφτούν, έτσι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τοπική χλωρίδα και πανίδα, (η μείωση του κότσυφα στην Ελλάδα λέγεται ότι πιθανόν να οφείλεται και στα ψαρόνια).
Επίσης μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές στη γεωργία, στα αεροπλάνα που πετούν, (έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα εξ αιτίας των ψαρονιών).
Είναι πολύ έξυπνα πουλιά, πολύ κοινωνικά, (κάνουν τα πάντα όλα μαζί), πολύ θαρραλέα, δεν φοβούνται τους ανθρώπους πόσο μάλλον τα σκιάχτρα που μάταια βάζουν οι γεωργοί. Είναι έντονα πολυγαμικά και παμφάγα.
Δειτε παρακάτω σε βίντεο τα εντυπωσιακά σμήνη να χορογραφούν πάνω από το Ναύπλιο παραμονή των Χριστουγέννων:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ