ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Γ.Γκιόλας: Να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία (μελέτες, χρηματοδότηση κλπ) για την πρόταση μεταστέγασης της έδρας της ΠΕ Αργολίδας στο πρώην εργοστάσιο ΡΕΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 μ.μ. | |
Με έκπληξη διάβασα δημοσίευμα τοπικού διαδικτυακού ιστότοπου ότι στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Περιφερειακή Διοίκηση στο Ναύπλιο, υποστήριξα την άποψη ότι η έδρα της πρέπει να παραμείνει στο κτίριο που χρησιμοποιείται σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι: Η υπόδειξη της απόφασης για αγορά του πρώην εργοστασίου της ΡΕΑ, για πρώτη φορά έγινε γνωστό δημόσια σήμερα. Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειάρχη Παναγ. Νίκα και μετά τις τοποθετήσεις της Προισταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών κας Κων.Καχριμάνη και του μελετητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Ψυχογιού, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι πρόταση της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι να αγοραστεί το συγκεκριμένο ακίνητο (Κτίριο και οικόπεδο).

Επειδή απουσίαζε οποιαδήποτε οικονομοτεχνική μελέτη ή έστω προμελέτη, ο βουλευτής εξέφρασε κατ’ αρχάς την επιφύλαξή του. Υπέβαλε ερωτήσεις για την αιτία που ναυάγησε η μέχρι προ μικρού χρονικού διαστήματος διατυπωθείσα επίσημα και καταχωρισθείσα στον τοπικό Τύπο αίτηση για παραχώρηση κτιρίων και χώρου από το στρατόπεδο Ναυπλίου.

Η έλλειψη των πιο πάνω στοιχείων και συγκεκριμένα, οικονομοτεχνική, αρχιτεκτονική, συγκοινωνιακή μελέτη, τυχόν κώλυμα λόγω γειτνίασης με τον Αρχαιολογικό χώρο Τίρυνθας, το τίμημα και η χρηματοδότηση του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσής του δεν παρέχουν τα πλήρη στοιχεία στην παρούσα στιγμή, για την επαρκή και αξιολογική κρίση και επιλογή.

Στη συγκεκριμένη φάση κρίνει την πρόταση που τέθηκε κατ΄ αρχήν στο τραπέζι, ως δεκτική εξέτασης και αξιολόγησης, μετά και την στάθμιση όλων των πιο πάνω παραγόντων.

Δήλωσε τέλος, ότι δεν είναι αρνητικός με την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, στην αντικειμενική ή και μικρότερη τιμή, με κονδύλι που θα εγκρίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο θα φτάσει, όπως ανακοίνωσε κλείνοντας ο Περιφερειάρχης, στο ποσό των 700.000 ευρώ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ