ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΚΝΕ: Τα «μέτρα φύλαξης» των Πανεπιστημίων προστίθενται στο όργιο καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων που εντείνει η κυβέρνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | |
Τα «μέτρα φύλαξης» των Πανεπιστημίων προστίθενται στο όργιο καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων που εντείνει η κυβέρνηση, τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του για το σχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για τη «φύλαξη» των Πανεπιστημίων, και προσθέτει πως στόχος του είναι να «προστατέψει» την εγκληματική πολιτική της και την επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια, να χτυπηθεί η οργανωμένη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησης συνεχίζεται! Την ώρα που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο, η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με το πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, συνεχίζει να προκαλεί, σχεδιάζοντας πως θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, δίνοντας 30 εκ. ευρώ!

Το να σχολιάσει κανείς, ότι για καθηγητές, βιβλία, υποδομές, δεν δίνει “σάλιο”, αλλά δίνει εκατομμύρια για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια, περισσεύει! Επιβεβαιώνει πως είναι πολιτική επιλογή τα Πανεπιστήμια να έχουν “βαρέσει κανόνι” όλο αυτό το διάστημα.

Αλήθεια, αυτή η κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο πολύ για την “αριστεία” και την “ομαλότητα” των Πανεπιστημίων, με αυτά τα μέτρα θα αντιμετωπίσει τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά σε εργαστήρια, μαθήματα, πρακτικές, διπλωματικές, που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των φοιτητών; Αυτή είναι η λύση προς τους φοιτητές που δεν έχουν πάρει ακόμα τα συγγράμματά τους και σε ένα μήνα ξεκινούν εξεταστική;

Στόχος της είναι να “προστατέψει” την εγκληματική πολιτική της και την επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια, να χτυπηθεί η οργανωμένη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τα “μέτρα φύλαξης” των Πανεπιστημίων προστίθενται στο όργιο καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων που εντείνει η κυβέρνηση. Όποιο όνομα και σύνθεση κι αν πάρει η πανεπιστημιακή αστυνομία θα αποτελεί σώμα επιβολής του νόμου, καταστολής και τρομοκρατίας της κάθε κυβέρνησης απέναντι σε όποιον διεκδικεί, αγωνίζεται, αμφισβητεί. Ήδη από δημοσιεύματα γίνεται λόγος για αυξημένες αρμοδιότητες αυτών των σωμάτων -που συνεχώς θα ενισχύονται- και για αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη, αν νομίζει ότι άδραξε την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, να προωθήσει σχέδια χρόνων, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή συλλογικής διεκδίκησης και δράσης στα Πανεπιστήμια. Για να μην κουράζεται, ας δώσει από τώρα τα εκατομμύρια στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, γιατί φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές θα της χαλάσουν για μια ακόμα φορά τα σχέδια! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ