ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

"Τι να του πεις του πρωινού" άρια "ΑΝΝΑ" από τον Ναυπλιώτη Ντίνο Καλύβα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. | | |
10 Ανατρεπτικές - θεραπευτικές άριες Είναι ένα μουσικό έργο άλμπουμ παρτιτούρας (φωνή & πιάνο) και δίσκου (φωνή & μικρή ορχήστρα) 10 αριών σε ερμηνεία και μουσική του τενόρου Ντίνου Καλύβα και στίχο από διεθνώς βραβευμένες ποιητικές συλλογές της Μαρίας Παναγιωτίδου. 

Όπως όλα τα ωραία και τα ιδανικά της ζωής είναι όλες γένους θηλυκού! Η Αλάρμη, η Δήμητρα και η Τόσκα, διατήρησαν σαν άριες τον τίτλο του ποιήματος. Οι υπόλοιπες άριες βαφτίσθηκαν από τον συνθέτη! Κάποιες για συγκεκριμένο λόγο, άλλες τυχαία! Η ιστορία των αριών αυτών ξεκινάει την περίοδο μεταξύ Αυγούστου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 1988, όταν ο συνθέτης ήταν παιδί και βρισκόταν στο Λονδίνο για λόγους υγείας. 

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν, συνέθετε μουσική , όπου μέχρι και τα 23 του χρόνια, είχε γεμίσει αρκετές κασέτες με τη μουσική του. Υπέφερε πολύ τότε, έπαιζε αυτές τις συνθέσεις του γιατί τον γέμιζαν κουράγιο κι είχαν θεραπευτική ψυχικά επίδραση πάνω του. Γι αυτό και τους έδωσε το χαρακτηρισμό Θεραπευτικές. 

Στις 16 Απριλίου του 2018 σε μια από τις συναυλίες του, γνώρισε την ποιήτρια Μαρία Παναγιωτίδου. Ένα βράδυ όταν είδε τυχαία στο facebook κάποιο στίχο της, "Πάνω απ' του κόσμου τα παράπονα νυχτώνει .." άρχισε ασυναίσθητα να τον τραγουδά. Ταίριαζε σχεδόν ακριβώς με μια από τις δικές του "παιδικές" μελωδίες! 

Έτσι λοιπόν συνωμότησε το Σύμπαν. Παντρεύτηκαν οι στίχοι της Μαρίας με 10 από κείνες τις παλαιές ξεχασμένες "παιδικές" μελωδίες. Γεννήθηκαν οι "ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ"! Μορφολογικά ως μουσικά δημιουργήματα, οι "ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ" έχουν στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής, όπως π.χ. την ποπ-ροκ, τζαζζ, έντεχνο τραγούδι, αλλά και το κλασσικό τραγούδι. 

Οι κορώνες στα τελειώματα και οι καντέντσες κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανατρέπουν την αρχική αίσθηση της ροής του κομματιού, παρέχοντας στον ακροατή ένα όμορφο, μοναδικό κι απροσδόκητο ξάφνιασμα! 

Αυτό είναι που τις κάνει Ανατρεπτικές! 

Το συγκεκριμένο έργο ως ρεπερτόριο, μπορεί να αποδοθεί είτε από υψηλού επιπέδου ερμηνευτές - δεξιοτέχνες του τραγουδιού, είτε σολίστες οργάνων (κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, πνευστά) με συνοδεία πιάνου. Είναι κατάλληλο για σπουδαστές ωδείων όλων των οργάνων ακόμη και για απλούς ερασιτέχνες μουσικούς που απλά ξέρουν να διαβάζουν νότες κι ακόρντα. Είναι ενδιαφέρον έργο, για μαέστρους χορωδίας , μπάντας ή ορχήστρας που ψάχνουν για κάτι πρωτότυπο κι όμορφο να παρουσιάσουν. Είναι ιδανικό να το ακούσει όλος ο κόσμος! 

Από περισπούδαστους απαιτητικούς - λόγιους που θέλουν να ακούσουν ωραία έμμετρη κλασσική μουσική , έως απλούς ακροατές του λαϊκού τραγουδιού, που θέλουν να ακούσουν κάτι δυνατό, ερωτικό και καινούριο. Το έργο, απευθύνεται και σε ανθρώπους που υποφέρουν και αποζητούν κάτι που θα τους απαλύνει την ψυχή και θα τους ταξιδέψει έστω και για λίγο σε άλλους μακρινούς προορισμούς! 

Περισσότερα θα δείτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook , "empneusis" κάντε κλικ στον κάτω σύνδεσμο.. 

Θερμά ευχαριστήρια από καρδιάς Στη Μαρία Παναγιωτίδου που εμπιστεύτηκε ως ερμηνευτή τον Ντίνο Καλύβα και πίστεψε στο παιδικό του όνειρο ως συνθέτη και του έδωσε τις ποιητικές συλλογές της Στο μαέστρο Σταμάτη Χρήστου που έκανε τις παρτιτούρες και την ενορχήστρωση Στο Στέλιο Τζανετή για τη μίξη ήχου Στον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Θανάση Καλύβα για τη φωτογραφία εξωφύλλου 

Στους δασκάλους του μονωδίας, θεωρητικών και πιάνου για τις γνώσεις που του έδωσαν Σε όλους εσάς που τον ακούτε, είσθε πάντα κοντά του και του δίνετε τη δύναμη να τραγουδά, να δημιουργεί και να συνεχίζει. Από δω και πέρα κι ως συνθέτης των "εμπνεύσεών" του, όπου θα κατέχουν σημαντικό ρόλο στο ρεπερτόριό του ως τενόρου-τραγουδιστή!

" Με ενθουσιασμό χαιρετίζω αυτόν τον δίσκο και το άλμπουμ από παρτιτούρες του εκλεκτού και ταλαντούχου Ντίνου Καλύβα. Είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης πού το ταλέντο του συμβαδίζει αρμονικά και με το ήθος του σαν άνθρωπος. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να δώσει χαρά και συγκίνηση σε πολλούς". Γιάννης Bακαρέλης 

 "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η συμμετοχή μου στις ‘’Εμπνεύσεις’’. Ένα ξεχωριστό έργο, γεμάτο έμπνευση και συναισθήματα από έναν σπάνιο καλλιτέχνη τον Ντίνο Καλύβα και μια εξαιρετική ποιήτρια την Μαρία Παναγιωτίδου. Το αποτέλεσμα της συνάντησής τους εκπληκτικό!" Σταμάτης Χρήστου. 

"Το μουσικό έργο του συνθέτη και Τενόρου Ντίνου Καλύβα και της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου ήρθε στα χέρια μου από τον μαέστρο Σταμάτη Χρήστου.. Μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετείχα σε ένα τόσο σπουδαίο έργο..." Στέλιος Τζανετής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ