ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας: Παράνομες όλες οι καθαιρέσεις - διώξεις στα Νοσοκομεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | | |
Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας: Παράνομες όλες οι καθαιρέσεις - διώξεις στα Νοσοκομεία
Οι Διοικήσεις των Αρίστων της Κυβέρνησης της Ν.Δ., χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο, του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει με το άρθρο πρώτο του ν. 3839/2010, περί αναπλήρωσης Προϊσταμένων, και την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35. 46/2257/οικ. 26574/14-10-2016 (ΑΔΑ:ΩΣΖΡ465ΦΘΕΚ8Λ) εγκύκλιος με θέμα «Αναπλήρωση προϊσταμένων οργανικών μονάδων», προέβησαν σε Παράνομες Πράξεις Καθαίρεσης –Υποβάθμισης δεκάδων Υπαλλήλων ( πολλοί κατείχαν τις Θέσεις αυτές πολλά χρόνια πριν και επί διαφορετικών Διοικήσεων και Κυβερνήσεων) για να τοποθετήσουν στη Θέση τους μέλη της ΔΑΚΕ και του Κομματικού Μηχανισμού της Ν.Δ, εξυπηρετήσεις τοπικών Βουλευτών, καθώς και Προσωπικές Επιλογές των ίδιων των Διοικήσεων, πολλές με αναφορά στη περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου.

Οι καθαιρέσεις-διώξεις- υποβαθμίσεις, έλαβαν χώρα σε πλήθος Νοσοκομείων και αφορούσαν από λίγα άτομα έως και 57(!!) στελέχη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Απέναντι σε ΟΛΕΣ τις Παράνομες αυτές αποφάσεις των Διοικήσεων των Αρίστων της Ν.Δ, ήρθε να τοποθετηθεί με έγγραφο του το Αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών (,Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.35 . 55/2664/21609 3-12-2020) μετά από καταγγελίες Στελεχών που διώχθηκαν παράνομα. Το έγγραφο απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων) ζητώντας «εξηγήσεις» για τις καταγγελίες. Και το έγγραφο είναι καταπέλτης κατά των Αποφάσεων των Διοικήσεων , αφού:

Για τη Αναπλήρωση Προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας οι ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες είναι ΜΟΝΟ όταν «η αναπλήρωση προϊσταμένων είναι αναγκαία ενόψει της αρχής της συνέχειας της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, αφορά δε περιπτώσεις όπου ο προς αναπλήρωση προϊστάμενος είτε απουσιάζει, είτε κωλύεται, είτε έχει κενωθεί η θέση του. Ο αναπληρωτής προϊστάμενος οργανικής μονάδας με υποκείμενες οργανικές μονάδες πρέπει α) να είναι προϊστάμενος σε οργανική μονάδα, β) η οργανική μονάδα να είναι υποκείμενη στην μονάδα της οποίας αναπληρώνεται ο προϊστάμενος, δηλ. ο αναπληρωτής του Διευθυντή να είναι ο προϊστάμενος Τμήματος και γ) ο αναπληρωτής να είναι επιλεγμένος προϊστάμενος, δηλ. να μην είναι αναπληρωτής προϊσταμένου.» Κάθε άλλη αντικατάσταση Προϊσταμένου, χωρίς να ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!.

Μάλιστα το Υπουργείο Εσωτερικών καταλήγει ως εξής : «Παρακαλείσθε για τη σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας μας επί των περαιτέρω ενεργειών σας καθώς από την εν λόγω απόφαση δεν προκύπτει σαφώς η νομιμότητα της αναπλήρωσης Προϊσταμένου Διευθύνσεως.»

Αποδεικνύεται περίτρανα, και με τη Βούλα του Αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών, ότι ΟΛΕΣ οι Αποφάσεις των Διοικήσεων που Καθαίρεσαν- Υποβάθμισαν Στελέχη και τοποθέτησαν άλλα στη Θέση τους χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ για την Αναπλήρωση Προϊσταμένων (είτε απουσιάζει, είτε κωλύεται, είτε έχει κενωθεί η θέση του..) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και πρέπει να ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ και να επανέλθουν στη Θέση τους όσα Στελέχη κατείχαν τις Θέσεις πριν τις Παράνομες Αποφάσεις των Διοικήσεων.

Μετά δε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, οφείλει το Υπουργείο Υγείας να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τις Διοικήσεις των Αρίστων την εφαρμογή των συγκεκριμένων Διατάξεων και την επαναφορά της Νομιμότητας, με ΑΝΑΚΛΗΣΗ όλων των Παράνομων Αποφάσεων και ενεργειών των Κομματικών Διοικήσεων των Αρίστων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ τις Διοικήσεις να εφαρμόσουν το ΝΟΜΟ και να επαναφέρουν όσους Καθαιρέθηκαν- Διώχθηκαν- Υποβαθμίστηκαν στις Θέσεις τους, όπως οφείλουν. Απλώς να τους υπενθυμίσουμε ότι μη διόρθωση παράνομης, πλέον προκαλεί και ποινικές ευθύνες της Διοίκησης για Παράβαση Καθήκοντος. Και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν από τους εργαζόμενους…

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΑΡΜΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ