ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Lockdown: Επίσημα στοιχεία της αστυνομίας για πρόστιμα στο Άργος, σε Ιερέα, πιστούς και καφενείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | | | | |
Lockdown: Επίσημα στοιχεία της αστυνομίας για πρόστιμα στο Άργος, σε Ιερέα, πιστούς και καφενείο
"Βροχή" από πρόστιμα έπεσαν τόσο σε συγκεντρώσεις όσο και σε περιπτώσεις ιερέων που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με την μία περίπτωση να καταγράφεται στην Αργολίδα 

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, της αστυνομίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έγιναν σε όλη την Ελλάδα 59.990 έλεγχοι.

Σε αυτούς βεβαιώθηκαν συνολικά 1.230 παραβάσεις και έγιναν 49 συλλήψεις.

Οι 984 παραβάσεις αφορούσαν τον περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:
235 στην Αττική,
141 στην Κρήτη,
119 στη Θεσσαλονίκη,
65 στην Κεντρική Μακεδονία,
65 στη Στερεά Ελλάδα,
63 στη Θεσσαλία,
60 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
60 στην Ήπειρο,
50 στη Δυτική Ελλάδα,
40 στην Πελοπόννησο,
28 στη Δυτική Μακεδονία,
28 στο Νότιο Αιγαίο,
19 στα Ιόνια Νησιά και
11 στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική

Υπεύθυνη σωματείου συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί ήθελε να παίξει επιτραπέζια παιχνίδια. Οι παρόντες έφυγαν με πρόστιμα 600 ευρώ έκαστος. Ιδιοκτήτης ταβέρνας άνοιξε το μαγαζί και έστρωσε τραπέζι σε 8 πελάτες. Πλήρωσε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πλήρωσαν κάθε ένας από τους 8 παρευρισκόμενους πελάτες, 

Δυο ιερείς παραβίασαν τα μέτρα

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο Μαυροδένδρι ιερέας αποφάσισε να τελέσει μνημόσυνο. Το πλήρωσε 1.500 ευρώ, ενώ πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε 5 πιστούς.

Στο Άργος, ιερέας έκανε επίσης μνημόσυνο και πλήρωσε 1.500 ευρώ πρόστιμο, ενώ πρόστιμα πλήρωσαν και οι πιστοί. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Άνοιξε την καφετέρια γιατί είχε λιακάδα

Πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας επέβαλαν οι αστυνομικές Aρχές σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ στην Κατερίνη, στο πλαίσιο των μέτρων τήρησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής να κάθονται πελάτες εξωτερικά του καταστήματος και να πίνουν καφέ.

Μπαρμπούτι στο Ρέθυμνο

Στην Κρήτη, συνελήφθησαν 30 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί μαζεύτηκαν σε σπίτι. Οι 14 από τους 30 είχαν στρώσει και πράσινη τσόχα. Στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Συγκεντρώσεις σε νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, δυτική Ελλάδα και Χαλκιδική

Στο Νότιο Αιγαίο συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση. Στον διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 και στους υπόλοιπους 7 από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία συνελήφθη κάτοικος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης. Παράλληλα επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση για παραβίαση περιορισμού κίνησης.


Στη Δυτική Ελλάδα, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 συμμετέχοντες στη συνάθροιση.

Στη Χαλκιδική συνελήφθησαν 7 άτομα που συμμετείχαν σε συνάθροιση σε ιδιωτικό χώρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ