ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

1η Φεβρουαρίου η πιθανή έναρξη Γυμνασίων και Λυκείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. | | |
1η Φεβρουαρίου η πιθανή έναρξη Γυμνασίων και Λυκείων
Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η 1η Φεβρουαρίου φαίνεται να είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε όλες τις τάξεις, καθώς απορρίφθηκε το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης υποτίθεται πως είναι το άνοιγμα όλων των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι προέχει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς λειτουργούν μόνο εποχιακά.

Προϋπόθεση: Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα λάβει απόφαση, αφού περάσουν μερικές ημέρες μετά το άνοιγμα της αγοράς και αναμένεται να επανεξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν.

Εξάλλου, η κυβέρνηση πήρε ένα μεγάλο ρίσκο με το άνοιγμα των καταστημάτων για να προσφέρει μία ανάσα στους επαγγελματίες της αγοράς.

Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από το «τραπέζι», καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Tαραντίλης: Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να ανοίξουν τα σχολεία


Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, υποστηρίζοντας ότι οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν μία τέτοια απόφαση. «Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», είπε ο Ταραντίλης.

Πάντως, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά.

Μαρία Τσολιά: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν άμεσα

Άμεσα θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, στο βαθμό που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, υποστηρίζει η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σημείωσε, δε, πως «το να μένουν τα σχολεία κλειστά, είναι σοβαρό θέμα. Οι συνέπειες για το μέλλον της κοινωνία και των παιδιών είναι σοβαρές. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια με την τηλεκπαίδευση, όμως δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη δια ζώσης. Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να ανοίξουν. Εάν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν χειροτερεύουν θα πρέπει σε μία – δύο εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία».

Για το αν θα ληφθούν αποφάσεις για τα σχολεία στο τέλος της εβδομάδας, σημείωσε: «Δεν ξέρω αν αυτή την Παρασκευή θα βγάλουμε συμπεράσματα αλλά έχουν προτεραιότητα τα σχολεία».

Πηγή: alfavita.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ