ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αργολίδα: Εκκλησιασμός μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αργολίδα: Εκκλησιασμός μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου στη Πρόνοια Ναυπλίου μαζί με την δασκάλα τους και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς ,εκπροσώπησαν το σχολείο τους στα πλαίσια των εορτασμών για τους Τρείς Ιεράρχες την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ,σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου , παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.  στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες. Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος. Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψάλεται και στο τροπάριό τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της Τρισηλίου Θεότητος...».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ