ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας: "Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων"

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας: "Τα ψέμματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων"
Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το σωματείο μας εύχεται καλή δύναμη και υγεία, καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους συνταξιούχους.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για όλα εκείνα που σκόπιμα μας κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.

Α) Εν μέσω πανδημίας, οι δαπάνες συνολικά για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μειωμένες κατά 600 εκατομμύρια. Οι μεταβιβάσεις στον ΕΟΠΠΥ προβλέπονται μειωμένες κατά 50,6% και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μειωμένες κατά 39%.

Β) Η κυβέρνηση θεωρεί τους συνταξιούχους ως ΜΗ θιγόμενους από την οικονομική - υγειονομική κρίση και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά ούτε και αυτά που νόμιμα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι. Την ίδια στιγμή πρόσφερε 120 εκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες και 24 δις ευρώ στους βιομήχανους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλοι οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία, από το 2010 μέχρι το 2023 ΔΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ.

Στον αέρα είναι επίσης η επικουρική σύνταξη, γιατί όπως ο ΕΦΚΑ αποτέλεσε εργαλείο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους - με την εξίσωση φυσικά προς τα κάτω - στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα ιδιωτικοποίηση.

Το κονδύλι των επικουρικών συντάξεων είναι μειωμένο κατά 127 εκατομμύρια ευρώ για το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής θα στερήσει σημαντικά ποσά από τα έσοδα της επικουρικής γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές θα μπαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς τζογαρίσματος.

Γ) Στη νέα δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επικαλέστηκαν στρατιωτικούς εξοπιλισμούς, επιδόματα ψίχουλα, τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ και ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ ουσιαστικά απείλησαν ότι για τα έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων αφορούν σε όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, το ΣΤΕ, με τη λεγόμενη «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση ΝΔ και αξιοποιώντας τη «νομιμοποίηση» των περικοπών με το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 έως 11/5/2016.

Η κυβέρνηση ωστόσο, με τροπολογία κλοπή, επέβαλε άγριο «τσεκούρι» ακόμα και σε αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά, αποφασίζοντας να επιστρέψει μόνο 1,4 δις από τα 3,9 δις ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ. Έτσι περίπου 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ ΔΕΝ παίρνουν ούτε 1 ευρώ.

Κάνουμε καθαρό σε όλους, ότι οι συνταξιούχοι δε θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη, χηρεία, υγεία- φάρμακα, έκδοση συντάξεων κλπ.

Απο τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μας περνάει από το χέρι έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια.

Σας καλούμε να μείνετε υγιείς, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα.Με συναδελφικούς χαιρετισμούςΤο ΔΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ