Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Καταστροφικό να ανοίξουν τα σχολεία τώρα» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | |
Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Καταστροφικό να ανοίξουν τα σχολεία τώρα» (βίντεο)
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, και ιδιαίτερα για την Αττική. Μιλώντας στο MEGA η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ έκαναν λόγο για αυστηρά μέτρα στην Αττική, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση οριακή

«Θεωρητική η μείωση κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες»

Μάλιστα η κ. Λινού αναφερόμενη στα μειωμένα κρούσματα που παρατηρήθηκαν πριν κάποιες μέρες, ανέφερε πως αυτά ήταν σε θεωρητικό επίπεδο αφού είχαν γίνει ελάχιστα τεστ.

Υποστήριξε πως παρότι ο ο δείκτης θετικότητας δεν είναι υψηλός, κάποιοι εξειδικευμένοι δείκτες όμως ανησύχησαν την επιτροπή και έβγαλε κόκκινη κάρτα στην Αττική.

«Δεν γίνεται να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα»

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογράμμισε πως είναι λογική η απόφαση της επιτροπής για αυξημένο συναγερμό στην Αττική.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στους νέους παρατηρείται τώρα η μεγαλύτερη διασπορά, και το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα ήταν καταστροφικό το να είναι τώρα ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα.

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να καταπνίξουμε όσο το δυνατόν μπορούμε τη μετάλλαξη» σημείωσε.

Ο ίδιος προτείναι το λιανεμπόριο να λειτουργεί μόνο με click away και ακόμα να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η κ. Λινού.

«Δεν έχει γίνει προσπάθεια για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

Η κ. Λινού επεσήμανε πως θα ήταν ιδανικό το να είναι ανοιχτά και καταστήματα και όλα τα σχολεία, ωστόσο όπως είπε «δεν έχει υπάρξει ενεργή προσπάθεια στο επίπεδο των σχολείων για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους».

Στην εξίσωση μπαίνουν φυσικά και τα ΜΜΜ, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη «το πρόβλημα δεν είναι το τι γίνεται μέσα στο μαγαζί, αλλά τι γίνεται έξω από το μαγαζί και πώς φτάνει κανείς στο μαγαζί».

Όπως είπε, εάν δεν αλλάξει κάτι, η Αττική οδεύει προς ένα σκληρό lockdown.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ