ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Παν.Ψυχογυιός: Δεν φτάνει μόνο το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει τα οριστικά λουκέτα πιο κοντά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | |
Παν.Ψυχογυιός : Δεν φτάνει μόνο το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει τα οριστικά λουκέτα πιο κοντά
Πλέον από την Δευτέρα 18/1 τα εμπορικά καταστήματα, μετά από σχεδόν 2 μήνες, άνοιξαν και πάλι. Στην Αργολίδα βέβαια όπως και σε άλλες «κόκκινες» περιοχές η κατάσταση παραμένει ακόμα δύσκολη, αφού το άνοιγμα για μια εβδομάδα ακόμα παρατείνεται, και η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με την μέθοδο click away καθώς και με μειωμένο ωράριο λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ.

Ο βασικός στόχος είναι να μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική και ταυτόχρονα να στηριχθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι καταναλωτές παρά την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους καλούνται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κάτι που πρέπει βέβαια να κάνουν και οι επιχειρήσεις για να μην οδηγηθούμε σε νέο lockdown.

Θα πρέπει όλοι μας να επιλέξουμε για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς και της πόλης μας με σκοπό να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ψωνίζοντας από το συνοικιακό μας κατάστημα προστατεύουμε τη βιωσιμότητα μίας γειτονικής μας επιχείρησης, την θέση απασχόλησης του φίλου μας, δίνοντας ώθηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στην τοπική μας κοινωνία.

Παρόλ’ αυτά το άνοιγμα αυτό δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την κανονική λειτουργία των επιχειρήσεων και τον τζίρο που χάνεται καθημερινά. Η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει με πράξεις τις επιχειρήσεις και κατ επέκταση τους εργαζομένους για να μην βγουν αληθινές οι προβλέψεις για χιλιάδες λουκέτα και χιλιάδες χαμένες θέσεις ανεργίας.

-Υπάρχει άμεση ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, με το πρώτο και καλύτερο το γενναίο «κούρεμα» οφειλών και την αποπληρωμή του υπόλοιπου του χρέους που σωρεύτηκε λόγω της πανδημίας σε 120 δόσεις στο μέλλον.

-Η επιστρεπτέα προκαταβολή που έχει ήδη δοθεί ή θα δοθεί στο μέλλον, να μην γίνει απαιτητή στο τέλος της πανδημίας. Να αποτελέσει ενίσχυση στις επιχειρήσεις για την επανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.

-Να επιδοτηθούν σε ποσοστό 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

-Να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα για την χορήγηση ρευστότητας και εργαλεία χρηματοδότησης ,στοχευμένα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Κάθε μέρα καθυστέρησης, φέρνει τα λουκέτα πιο κοντά και καθιστά την κατάσταση στην επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία ,μη αναστρέψιμη.


ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Τουρισμού Επιμελητηρίου Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ