ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Προβληματισμός και έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Αττική και το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | | |
Προβληματισμός και έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Αττική και το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων
H άνοδος των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες ημέρες που πιθανόν σχετίζεται με την αύξηση της κινητικότητας πριν περίπου 10 μέρες με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και τα νέα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα για τον εντοπισμό κρουσμάτων με μετάλλαξη του κορωνοϊού, είναι τα δύο βασικά θέματα που θα συζητήσουν σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Η έκτακτη σύσκεψη σήμερα αλλά και η τακτική εβδομαδιαία κάθε Παρασκευή θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα επιβεβαιωθεί ή όχι, η εισήγησή τους για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Ο προβληματισμός των επιστημόνων σχετίζεται κυρίως με την Αττική η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο, αλλά κανείς δεν αποκλείει να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού, αφού καταγράφονται σχεδόν τα μισά από τα ημερήσια περιστατικά του κορονοϊού.

Πριν από την τηλεδιάσκεψη των ειδικών σήμερα, αναμένεται ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ΙΙΒΕΑΑ για τα νεότερα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών, που συγκεντρώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν από όλη την Ελλάδα. Η απόφαση των ειδικών για το εάν τελικά θα μπει νέο «λουκέτο» στην Αττική, θα εξαρτηθεί και από την εικόνα της διασποράς των μεταλλαγμένων ιών στην πρωτεύουσα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή στην ολομέλεια της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Φώτο αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ