ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Επιδαύρου: Ο Τάσος Χρόνης προωθεί την δημιουργία Σχολής Ξεναγών

Δήμος Επιδαύρου: Ο Τάσος Χρόνης προωθεί την δημιουργία Σχολής Ξεναγών
Με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης 

Μίλησαν για τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη χρονιά ώστε να μη χαθεί εντελώς ο τουρισμός και οι θέσεις εργασίας αλλά και για τις προετοιμασίες της φετινής τουριστικής σεζόν.

Αναλύθηκαν οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τα μνημεία της περιοχής  (Πολυχώρος Κορωνίου- Λυγουριό).

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η εστίαση στα ήδη σηματοδοτημένα μονοπάτια (8), σε αυτά που ετοιμάζονται αλλά και στον θρησκευτικό τουρισμό με τις βυζαντινές εκκλησιές που βρίσκονται στον Δήμο Επιδαύρου.

Συζητήθηκε η σύμπραξη και συνεννόηση των Δήμων με τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μνημεία και οι από κοινού προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν στο Υπουργείο.
 
Κυρίως όμως συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα για να γίνει στο Δήμο Επίδαυρο η επόμενη σχολή ξεναγών! Μια σχολή με πλήρη δομή και λειτουργία δίπλα ακριβώς από το μνημείο που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστών! Εγχείρημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!

Η υφυπουργός, προσέφερε με ειλικρίνεια τη βοήθεια της και την από κοινού επίλυση προβλημάτων, των τομέων του Υπουργείο.
 
Κοινή άποψη, ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στοχευμένα και με μεγαλύτερη ένταση!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ