ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Η ενεργοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφερε αποτελέσματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 μ.μ. | | |
Κακοκαιρία "Λέανδρος": Η ενεργοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφερε αποτελέσματα
Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσε ο χιονιάς της κακοκαιρίας “Λέανδρος” που έπληξε  σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από τη νύχτα χθες Κυριακή προς σήμερα Δευτέρα  18 Ιανουαρίου.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με αποχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού έφερε αποτελέσματα σύντομα και η εικόνα σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι -όπως έγινε γνωστό στην δεύτερη σχετική τηλεσύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή του γενικού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών-, ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη από το πρωί και καταγράφεται ως εξής ανά Π.Ε.:

Στην Αργολίδα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στις περιοχές που το πρωί υπήρχαν δυσχέρειες, όπως στα Δερβενάκια, στον Αχλαδόκαμπο, στο Αδάμι και στην Πελεή.

Στην Αρκαδία όλοι οι βασικοί επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Στην Κορινθία η κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του οποίου απαιτούνται ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Μεσσηνία παρέμενε κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο, ενώ τα μηχανήματα είχαν φθάσει το μεσημέρι στην περιοχή του Τουριστικού, στην Αλαγονία.

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Με ανακοίνωσή της, εξ άλλου, το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ενημερώνει ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Σίταινας – Καστάνιτσας, απὀ 1ο έως 10ο χιλιόµετρο

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας, απὀ 14,5ο έως 35ο χιλιόμετρο

Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Κιάτου, από 8ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας, απὀ 5ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου απὀ 8ο χιλιόμετρο και πάνω.

Επαρχιακή Οδός Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

Επαρχιακή Οδός Σοφικού – Αγγελοκάστρου.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παλαιά εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης, (µέσω Ταϋγέτου), απὀ 19ο έως 40ό χιλιόμετρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ