ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Συνέντευξη τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας για το άνοιγμα των σχολείων (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας για το άνοιγμα των σχολείων (βίντεο)
Σε συνέντευξη τύπου , σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων , οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, Σπύρος Μαρίνης μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και Αγγελική Εμμανουήλ μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε Αργολίδας , μίλησαν για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων μπροστά στην αύξηση κρουσμάτων covid19 στο νομό Αργολίδας και κατήγγειλαν την αδιαφορία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα σωματείων , εκπαιδευτικών και γονιών . 

 Αναφέρθηκαν, στην παντελή έλλειψη μέτρων αραίωσης των μαθητών στην τάξη ,αν και υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές , στην ευθύνη της Περιφέρειας, των Δήμων και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη μη αξιοποίηση υπαρκτών χώρων , στο σοβαρότατο πρόβλημα της μετακίνησης μαθητών που γίνεται με μέσα μαζικής μεταφοράς σε συνθήκες συνωστισμού , στα κενά που υπάρχουν από εκπαιδευτικούς, στις καταγγελίες εργατικών συνδικάτων για τα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής στους χώρους δουλειάς, στις ελλείψεις στα νοσοκομεία και στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ακόμα τονίστηκαν οι καταστροφικές συνέπειες στους μαθητές σε γνωστικό , κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο ,εξαιτίας του παρατεταμένου κλεισίματος των σχολείων και η αναγκαιότητα γ του δυναμώματος της διεκδίκησης για:

· Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

· Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

· Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών που επιθυμούν ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

· Περισσότερα μέσα μεταφοράς και δρομολόγια για τους μαθητές που μετακινούνται.

· Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

· Καμία περικοπή των αδειών ειδικού σκοπού.

· Καμία απόλυση αναπληρωτή εκπαιδευτικού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ