ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Πανό αλληλεγγύης στο Ναύπλιο για τον Κουφοντίνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | | |

Αλληλεγγύη στον Κουφοντίνα από το Ναύπλιο
Πανό αναρτήθηκε στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Ξενία στο Ναύπλιο  για τον καταδικασμένο για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λαμίας έφτασε σήμερα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγο μετά από τις 12:30 το μεσημέρι.

Η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν αρκετοί αστυνομικοί. Ο καταδικασμένος για εγκλήματα της 17 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιτραπεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο, ωστόσο, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παροχή βοήθειας και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με ασθενοφόρο και πάλι στη φυλακή.

15 στελέχη, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι της Αριστεράς… συνιστούν «σεβασμό στα δικαιώματά» του

Την ίδια ώρα, στην κορυφή του ελληνικού timeline του twitter βρέθηκε το θέμα #Κουφοντίνας, καθώς τσουνάμι αρνητικών σχολίων από πλευράς των χρηστών του μέσου σήκωσε η πρωτοβουλία 15 επώνυμων στελεχών (και πρώην βουλευτών) του ΣΥΡΙΖΑ, να συνυπογράψουν δήλωση για τα δικαιώματα του κρατουμένου-στελέχους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει».

Η δήλωση των 15:

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται»

Όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και σε μια σειρά άλλες, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο «διορθώνει» τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου.


«Δικάζει» εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία….

Η κυβέρνηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκoύ. Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου.

Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει το νόμο για κάθε κρατούμενο ανεξαρτήτως αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση.

Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται….».

Τη δήλωση συνυπογράφουν κορυφαία κομματικά στελέχη, στην πλειοψηφία τους πρώην βουλευτές την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, τα οποία εντάσσονται κυρίως στην τάση των «53», όπως οι κ. Καββαδία, Λάμπρου, Μανιός, Κυρίτσης, αλλά και στελέχη από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως η κ. Γιαννακάκη. Ακόμη, το κείμενο υπογράφουν δύο στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η Βίκυ Τσεφαλά, δικηγόρος και ο Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.


 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ