Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Νίκα με αγρότες στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 μ.μ. | | |

Συνάντηση Νίκα με αγρότες στην Αργολίδα
Σύσκεψη του περιφερειάρχη για θέματα του πρωτογενή τομέα στην Αργολίδα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Η συνάντηση αφορούσε τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στην φετινή παραγωγή εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.
Ειδικότερα, όσον αφορά τα μανταρίνια η παραγωγή των οποίων -και η ιδιαίτερα οι “κλημεντίνες”- υπέστη πλήγμα από την “μονίλια” (υδαρής κηλίδωση είναι ο επιστημονικός όρος) διατυπώθηκε αίτημα για στρεμματική αποζημίωση των παραγωγών.
Οσον αφορά δε τα πορτοκάλια, επισημάνθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει -κατ’ εξοχήν για τις “ναβαλίνες”- εξ αιτίας της ανομβρίας και της ζέστης, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά προβληματική η διάθεσή τους στις αγορές, ενώ έχουν μειωθεί δραματικά και οι εξαγωγές.
Οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν από την κυβέρνηση να φροντίσει έτσι ώστε, αφ’ ενός να είναι εφέτος αυξημένες οι ποσότητες κοινωνικές απόσυρσης (οι ποσότητες δηλαδή που διατίθενται σε δήμους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο κοινωνικών προγραμμάτων) και αφ’ ετέρου να καταβληθεί στους παραγωγούς στρεμματική ενίσχυση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ