ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Νίκας: Δεν επιθυμούμε πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για την "Πελοπόννησος Α.Ε."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 μ.μ. | |
Νίκας: Δεν επιθυμούμε πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για την "Πελοπόννησος Α.Ε."
“Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή συνδρομής εκ μέρους της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. στη διενέργεια ελέγχου”. Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. απαντώντας στο έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, με το οποίο η ΠΕΔ Πελοποννήσου τής κοινοποιεί την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης αναφορικά με την διενέργεια έκτακτου ελέγχου από ορκωτούς λογιστές στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Ειδικότερα, η Α.Ε. διευκρινίζει ότι “δεν προκύπτει η τήρηση της διαδικασίας της αίτησης έκτακτου ελέγχου από το δικαστήριο, σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας διαδικασίας”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο “θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου. Ασπαζόμαστε αυτό που επιτάσσει ο νόμος”, τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα:

“Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει. Για ό,τι θέλει στο εξής η ΠΕΔ θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων. Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα. 

Αλλωστε, απέναντι δεν είναι η περιφερειακή Αρχή, αλλά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (η πρώην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), το πόρισμα της οποίας η περιφερειακή Αρχή τηρεί με ευλάβεια. Επομένως, δεν είναι θέμα ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θέμα της ΕΑΔ, της εντεταλμένης κρατικής αρχής. 

Για όλα αυτά έχει αποφασίσει η εν λόγω Αρχή -με πόρισμά της μετά τον έλεγχο που έκανε. Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, μπορεί να απευθυνθεί στην εν λόγω Αρχή. Εμείς ούτε δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε κανέναν” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Το έγγραφο της “Πελοπόννησος” Α.Ε. μπορείτε να το δείτε εδώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ