ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Υποσχέσεις και όχι ουσία για το θέμα των εμβολιασμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Υποσχέσεις και όχι ουσία για το θέμα των εμβολιασμών
Η Κυβέρνηση, μας μιλούσε για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα. Υποσχόταν εμβολιαστική κάλυψη του 70-75% του πληθυσμού (πάνω από 7.500.000 άτομα) μέχρι το καλοκαίρι. Μας έδειχνε ωραίες παρουσιάσεις με βανάκια και διαδικασίες fast track. 

Υποδεχόταν με τιμές αρχηγού κράτους δυο ψυγειάκια με εμβόλια. Ζητούσε άμεσα οι υγειονομικοί των νοσοκομείων, να δηλώσουν συμμετοχή για εμβολιασμό, πριν καν λάβει χώρα η έγκριση του εμβολίου! Ακύρωσε προγραμματισμένους εμβολιασμούς σε νοσοκομεία χωρίς καμιά δικαιολογία.

Βιαζόταν και θριαμβολογούσε, ενώ τώρα αναγγέλλει ότι κάνουν 5.000 εμβολιασμούς την ημέρα και θα τους αυξήσουν σε 8.000. Τώρα διαπιστώνουν ότι μετά βίας μπορούν να γίνουν περίπου 200.000 εμβολιασμούς το μήνα (το 10% από όσους υπολόγιζαν). Τώρα, αυτοθαυμάζονται αναγνωρίζοντας ότι έχουν πραγματοποιήσει 15.000 εμβολιασμούς, έχοντας 150.000 εμβόλια στα ψυγεία (ποσοστό 10%).

Κι επειδή κάθε αβλεψία σε αυτή την ιστορία σημαίνει περισσότερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, περιμένουμε από την Κυβέρνηση, επιτέλους, σοβαρά την υιοθέτηση των προτάσεων μας για ενίσχυση του ΕΣΥ, για σοβαρό προγραμματισμό -κι όχι επικοινωνιακό σόου- του εμβολιασμού του πληθυσμού, για εφαρμογή λοιπών αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα μέσα συγκοινωνίας.

Για εμάς, και σήμερα και για τη μετά COVID εποχή, ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος, η σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών ΕΣΥ, η αναπροσαρμογή με γενναίες αυξήσεις του ιατρικού μισθολογίου, η ενίσχυση του ΕΣΥ με προγραμματισμό χιλιάδων προσλήψεων ιατρών, είναι διεκδικήσεις αδιαπραγμάτευτες και σταθερές!

Τώρα είναι η ώρα της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. 

Τμήμα Υγείας της ΝΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ