ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Τουρκική ακταιωρός στα Ίμια εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:56:00 μ.μ. | | | |
Τουρκική ακταιωρός στα Ίμια εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού (βίντεο)
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές.

Πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη ψάρευαν κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, όταν τουρκική ακτοφυλακίδα, με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι τα προσέγγισε κι άρχισε να τα παρενοχλεί. Σύντομα στη θαλάσσια περιοχή έφτασε άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα καΐκια.

Οι Έλληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, ένα ταχύπλοο τύπου Rafnar. Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, με δεύτερο σκάφος του λιμενικού να καταφτάνει από την Κάλυμνο. Τότε, η μία ακταιωρός χτύπησε το ελληνικό περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε και η μηχανή υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελιγμών, χτυπήθηκε και το δεύτερο σκάφος του Λιμενικού, με μικρότερης έκτασης ζημιές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ