ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Σε αυστηρότερο καθεστώς lockdown η Αργολίδα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Σε αυστηρότερο καθεστώς lockdown η Αργολίδα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Η ανακοίνωση ένταξης της Αργολίδας, σε καθεστώς σκληρού lock down, συμπλήρωσε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το Νομό μας. Με μεγάλη μας λύπη, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας, που είχαν αναφερθεί στην από 11/1/2021, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας. 

Χωρίς να έχουν εφαρμοστεί πραγματικά μέτρα, για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, και χωρίς να υπάρχει πλήρης και διαφανής ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων και για το λόγο της αυστηροποίησης του καθεστώτος μετακίνησης, η Κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά την παραπομπή του Νομού σε ένα αυστηρό lock down, αφήνοντας την τοπική κοινωνία και οικονομία στο έλεός τους.

Πριν να φτάσουμε, όμως, στο σημερινό, μη αναστρέψιμο, αποτέλεσμα, τι είχε πράξει η Πολιτική Προστασία, το Υπουργείο Υγείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά διορισμένα όργανα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αργολίδα; Με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν την αύξηση των κρουσμάτων και πως προσπάθησαν να προστατεύσουν τον ντόπιο πληθυσμό; Οι ευθύνες για την σημερινή επιδημιολογική κατάσταση του Νομού, αλλά και για την καθίζηση της ήδη ισχνής οικονομικής και αγροτικής δραστηριότητας που θα προκύψει, βαραίνουν την Κυβέρνηση και τον ανεύθυνο τρόπο που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της πανδημίας.

· Δεν φρόντισαν για την επαρκή στελέχωση των τοπικών μονάδων υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) οι οποίες έχουν αφεθεί να παίζουν το συμπληρωματικό ρόλο, στις ελλείψεις των Νοσοκομείων.

· Δεν ξεκίνησαν έγκαιρα τους εμβολιασμούς των υγειονομικών της περιοχής.

· Δεν ενίσχυσαν εγκαίρως τα τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και δεν ενέπλεξαν στη δράση δράση τους τις ομάδες Υγείας των Δήμων και τις δυνάμεις των Πρωτοβάθμιων Δομών, πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας.

· Δεν προχώρησαν σε μαζικά μοριακά τεστ στις πληττόμενες περιοχές, παρά επαναπαύτηκαν σε αποσπασματικούς τρόπους εξέτασης.

· Δεν έθεσαν σε έλεγχο τις πρώτες εστίες.

· Δεν δημοσιοποίησαν εγκαίρως και με ακρίβεια την πραγματική αυξητική καμπύλη των κρουσμάτων.

· Δεν επανασχεδίασαν την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, όταν στην περιοχή μας, ο ρυθμός μετάδοσης αυξανόταν, όπως φαίνεται, μέρα με τη μέρα.

Ο Νομός μας, έπρεπε να είχε προστατευτεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικών και διοικητικών πρωτοβουλιών, που θα προσπαθούσαν να περιορίσουν την υπερμετάδοση, θα δημιουργούσαν αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και παράλληλα, θα έδιναν την δυνατότητα, στην τοπική οικονομία να λειτουργήσει, μέσα σε πλαίσιο και με κανόνες, έτσι όπως σχεδιάζεται για όλη την Ελλάδα, από τη Δευτέρα.

Ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα, καλούμε τους υπευθύνους του «άριστου επιτελικού» κράτους της ΝΔ και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεριμνήσουν για:

· Τη διενέργεια μαζικών και δωρεάν μοριακών τεστ στον πληθυσμό του Νομού.

· Την άμεση διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στις δομές φιλοξενίας του Νομού (οίκους ευγηρίας, δομές μεταναστών, κα) καθώς και στους καταυλισμούς ΡΟΜΑ και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

· Την επίσπευση εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, των υπερηλίκων και των υγειονομικών του Νομού.

· Την διενέργεια μαζικών και δωρεάν τεστ, από αύριο κιόλας σε όλα τα σχολεία του Νομού, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

· Την έναρξη δωρεάν οργανωμένων και επαναλαμβανόμενων ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

· Την έναρξη δωρεάν οργανωμένων και επαναλαμβανόμενων ελέγχων στα συνεργεία συλλογής αγροτικών προϊόντων.

· Την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ιδίως τους εποχικούς, του Νομού μας, καθώς και για τους αλιείες και αγρότες παραγωγούς, που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μεγάλα εμπόδια στην απορρόφηση των προϊόντων τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο λαός της Αργολίδας, και αυτή τη δοκιμασία, θα την αντιμετωπίσει με ευθύνη, και ψυχραιμία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και υπακούοντας στους υγειονομικούς κανόνες. Παράλληλα όμως θα εξακολουθεί να ζητά τεκμηριωμένες απαντήσεις και να απαιτεί σοβαρότητα στη διαχείριση της κατάστασης και σεβασμό.

Το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η διαχείριση της πανδημίας, και σε αυτό τον χειρισμό βασικό ζητούμενο αποτελεί η διαφάνεια και η διαύγεια σε όλα τα επίπεδα: πρόβλεψη, ανίχνευση, ανακοίνωση κρουσμάτων, ΜΕΘ, νοσοκομειακή περίθαλψη, διαδικασία εμβολιασμών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ