ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Νίκας στην τηλεδιάσκεψη για το Lockdown στην Αργολίδα: Έχει κουραστεί ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανέναν άλλο τρόπο άμυνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 μ.μ. | | |
Νίκας στην τηλεδιάσκεψη για το Lockdown στην Αργολίδα: Έχει κουραστεί ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανέναν άλλο τρόπο άμυνας
Στις δύο περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που από τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, εφαρμόζεται αυστηρό lockdown λόγω του νέου κορονοϊού -την Π.Ε. Αργολίδας και τον Δήμο Σπάρτης, στην Π.Ε. Λακωνίας- βρίσκονται στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, το πρωί σήμερα κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκε την Αργολίδα -με αιρετούς και άλλους φορείς της οποίας είχε τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας-, ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει ανάλογη επίσκεψη στη Λακωνία, με αιρετούς και φορείς της οποίας θα έχει τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, στην Τρίπολη, στην Αργολίδα βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός δημόσιας υγείας, Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, υπάρχει “συνεχής επικοινωνία της Περιφέρειας με τον ΕΟΔΥ και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα και παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι σε κάθε μία από τις δύο πιο πάνω περιοχές υπάρχουν από δύο ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) υπό τον ΕΟΔΥ, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Η κατάσταση είναι καλή και στις δυο περιοχές” επισήμανε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, γιατί είναι γνωστό πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν μεταβολές”.

Ο περιφερειάρχης παρέθεσε στοιχεία που είχε στη διάθεσή του μέχρι το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, γνωστοποιώντας ότι στην Αργολίδα έγιναν 400 τεστ στα οποία δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και προσθέτοντας ότι στο Νοσοκομείο Αργους νοσηλεύονται 2 άτομα με covid-1, παρατηρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εικόνα όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς.

Στη Λακωνία, εξ άλλου, συνέχισε ο Π. Νίκας, σήμερα Πέμπτη έγιναν 100 τεστ από τα οποία προέκυψε μόνο ένα κρούσμα, προσθέτοντας παράλληλα ότι στο νοσοκομείο Σπάρτης νοσηλεύονται 6 άτομα.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμώντας ότι “εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, τότε το ‘σκληρό’ lockdown θα τελειώσει τη Δευτέρα” σε Αργολίδα και Σπάρτη -“νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και στην Αργολίδα και στη Λακωνία” δήλωσε.

“ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ”

Οπως τόνισε επιπλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τέτοιες ώρες “θα πρέπει, ιδιαίτερα τα στελέχη, να είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι και να έχουμε ενιαία στάση” παρατηρώντας με νόημα:

“Ενοχλούμαι ιδιαίτερα με όλους αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά, μέσα σε συνθήκες πολέμου. Γιατί είναι πόλεμος αυτό που έχουμε. Οταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας, να επιμεριστούν ευθύνες -γιατί είναι βέβαιο ότι έγιναν και λάθη. Ας τα πούμε μετά όμως” σημείωσε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε:

“Και βεβαίως, μετά να κουβεντιάσουμε και την μέτρια κατάσταση που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειάς μας και να δούμε, ειλικρινά, γιατί μετά από τόσα ΕΣΠΑ δεν έχουμε ακόμα τον αναγκαίο εξοπλισμό ή τις αναγκαίες υποδομές. Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Η Αργολίδα, λόγου χάριν, είναι η μοναδική Π.Ε. στην χώρα που δεν έχει ένα μεγάλο νομαρχιακό νοσοκομείο”.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στην ατομική ευθύνη του καθενός, υπογραμμίζοντας:

“Καλό είναι να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος ή στους εκπροσώπους του, το συνηθίζουμε άλλωστε. Με ενημερώνουν όμως, από την Αστυνομία, ότι στις περιοχές που αναφερόμαστε σήμερα, υπήρχαν χωριά με καφενεία ανοιχτά. Τι θέλουμε τελικά, αλήθεια; Εναν αστυνομικό για τον καθένα μας για να επιβάλει τα αυτονόητα μέτρα; Οποιον σχεδιασμό κι αν έχουν, όποιες οδηγίες κι αν δίνουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αν ο καθένας μας δεν τα εφαρμόζει, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει” δήλωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει:

“Είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει η ζωή μας, ότι έχει κουραστεί ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανέναν άλλο τρόπο άμυνας. Υπάρχει η ελπίδα και η αισιοδοξία των εμβολίων, εκτιμώ ότι θα επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε καλύτερα το Πάσχα και πολύ καλύτερα το ερχόμενο καλοκαίρι. Κοιτάξτε τι γίνεται και στις άλλες χώρες, παντού υπάρχουν προβλήματα, σοβαρά προβλήματα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα απόφαση για την προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 16.368 ευρώ, που προορίζεται για το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Ο εν λόγω εξοπλισμός διατίθεται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο της συνδρομής της στον αγώνα των δημόσιων δομών υγείας εναντίον του νέου κορονοϊού.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή “σκληρού” lock down στην Π.Ε. Αργολίδας και στον Δήμο Σπάρτης:

Απόφαση για την Π.Ε. Αργολίδας

Απόφαση για τον Δήμο Σπάρτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ