ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση από την Ανταρσία στο Μωριά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | |
Διαδικτυακή εκδήλωση από την Ανταρσία στο Μωριά
Η Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας υπονομεύει την υγεία και την ζωή μας, συρρικνώνει ελευθερίες και δικαιώματα. Υπάρχει διαφορετικός δρόμος;" την ερχόμενη Κυριακή 21/2 στις 7μμ με ομιλητές τους:

- Κάτσαρη Παναγιώτη, περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου

- Ρίζο Μιχάλη, εντατικολόγο, πρόεδρο Σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου "Αττικόν", μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ

Ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας, μαζί με την υγειονομική κρίση που διανύουμε, παρατείνεται και η κοινωνική κρίση. Ενώ υπήρχε ο χρόνος από το πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα (προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ), η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ουσιαστική στήριξη του συστήματος υγείας. Ακόμα και ο πολυπόθητος εμβολιασμός γίνεται με το σταγονόμετρο.
Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό επιτελείο αξιοποιεί την πανδημία σαν επιταχυντή για το πέρασμα των αναδιαρθρώσεων σε εργασία, εκπαίδευση και ελευθερίες που ούτως ή άλλως είχε στην ατζέντα του. Η τηλεργασία και η αντικατάσταση των μισθών από επιδόματα ήρθε για να μείνει. Το διαρκές εξεταστικό φιλτράρισμα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η πανεπιστημιακή αστυνομία διαμορφώνουν ένα ριζικά διαφορετικά σκηνικό για τη νεολαία. Η απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, τα εξοντωτικά πρόστιμα και η στοχοποίηση αγωνιστών θυμίζουν τις πιο σκοτεινές μέρες της σύγχρονης ιστορίας.

Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία κατάφεραν να σπάσουν στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Με εργατικούς αγώνες καταφέραν μικρές αλλά σημαντικές νίκες σε κρίσιμους κλάδους, ενώ το πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τις εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις του έκανε σαφές πως ο νόμος Κεραμέως δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο δρόμος του συλλογικού και ανυποχώρυτου αγώνα είναι η απάντησή μας σ αυτά που ετοιμάζουν!

*τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί το λινκ σύνδεσης για την εκδήλωση

Facebook: Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή

Blog: https://antarsiastomoria.wordpress.com/
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ