ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική - Διακοπές κυκλοφορίας - Προβλήματα στις συγκοινωνίες - Απαγορευτικό απόπλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | |
Στα λευκά ντύθηκε η Αττική - Διακοπές κυκλοφορίας - Προβλήματα στις συγκοινωνίες - Απαγορευτικό απόπλου
Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις.

Από τις 09.00 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ενώ τα Ι.Χ. κινούνταν με αλυσίδες, μετά τα διόδια Ελευσίνας. Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και εντάθηκε στην λεωφόρο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στις 10.00 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από την ΒΙΑΜΑΞ μέχρι τα ΕΛΠΕ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς και από τα ΕΛΠΕ έως την συμβολή με την λεωφόρο Κηφισού, προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στη λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το 5ο χιλιόμετρο έως το Αλεποχώρι. Σημειώνεται ότι κλειστή από χτες το βράδυ είναι και η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση των δρόμων στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κυκλοφορία από χτες έχει διακοπεί επίσης και παραμένει:

-Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο.

-Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

-Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση ‘Αγιος Πέτρος».

-Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

-Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

-Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

-Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

-Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

-Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

-Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι σε όλα τα Βόρεια προάστια τα αυτοκίνητα θέλουν απαραιτήτως αλυσίδες σε δευτερεύοντες δρόμους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες


Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Παράλληλα, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης», έως το Σύνταγμα.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ.

Επίσης, παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Κλήσεις για βοήθεια και κοπές δένδρων

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η πυροσβεστική η οποία κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον τρεις κλήσεις για βοήθεια σε εγκλωβισμένους στα χιόνια, αλλά και για άμεση μεταφορά ανθρώπων που είχαν ανάγκη σε νοσοκομεία,

Ειδικότερα, με οχήματα της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν για αιμοκάθαρση σε νοσοκομεία, πάνω από 60 νεφροπαθείς από διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου. Επίσης χρειάστηκε να επέμβει σε 25 περιπτώσεις για κοπές δένδρων που έπεσαν.

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές ‘Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, ‘Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο, κυρίως από την πτώση δέντρων.

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στην Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε το υπ. Υγείας.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.
Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων στην Αττική

Αναστέλλονται οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της περιφερειακής ενότητας Αττικής, για σήμερα 16.2.2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού, λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Νωρίς το πρωί, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Οι μεν κάτοικοι καλούνται από τη ΓΓΠΠ να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απηύθυνε μέσω Twitter σύσταση στους κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους.

Τη νύχτα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Ανατολικής Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10.00 το πρωί.
Σύσκεψη στη ΓΓΠΠ

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ