ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Τι ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές όπως το Ναύπλιο και το Άργος για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | | |
Τι ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές όπως το Ναύπλιο και το Άργος για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Μόνο με ραντεβού μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες στα κομμωτήρια των «κόκκινων» περιοχών, όπως στο Δήμο Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων.

 Αναλυτικά τα εν ισχύ μέτρα σε σχέση με υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής στις περιοχές «Επιπέδου Β».

Ανοιχτά παραμένουν τα κομμωτήρια καθώς και άλλες υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής στις «κόκκινες» περιοχές, η λειτουργία τους, όμως, επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 στις περιοχές Επιπέδου Β - Αυξημένου Κινδύνου («κόκκινες»):

«Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ.

Αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την παρ. 3 με εξαίρεση:

α) Τις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής/ΚΑΔ 96.02.

β) Τις υπηρεσίες διαιτολογίας/ΚΑΔ 96.04.10.01

γ) τις υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση/ΚΑΔ96.04.10.02

δ) τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος/ΚΑΔ 96.04.10.06

ε) Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων/ΚΑΔ 96.09.19.08

και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

-Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.

-Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

-Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.

-Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

-Ειδικώς για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

-Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 17:30».

Τα «κόκκινα σημεία» του χάρτη

Υπενθυμίζεται πως στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπήκαν από σήμερα Σάββατο, στις 6 το πρωί, και έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 6 το πρωί, οι εξής περιοχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με εξαίρεση το Δήμο Μεγανησίου, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Αρταίων, ο Δήμος Διδυμοτείχου, ο Δήμος Λοκρών, ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Επισημαίνεται, πως στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου παραμένουν: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η νήσος Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμος Άργους Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ