ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τι απάντησε ο Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. | | | |
Τι απάντησε ο Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αργολίδας
"Από την αρχή της διακυβέρνησής μας ενισχύουμε τα νοσοκομεία του του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό, είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είτε με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού" τονισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σχετικά με τη λειτουργία και στελέχωση των Νοσοκομείων της Αργολίδας.
"Οι προσπάθειές μας είναι και διαρκείς και φέρνουν και αποτελέσματα. Κάνουμε, όχι μόνο ό,τι μπορούμε, αλλά και ακόμα παραπάνω", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αργολίδας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε πως «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το ΕΣΥ με μόνιμες θέσεις, αλλά και με συμβάσεις επικουρικού προσωπικού», λέγοντας ότι το 2020 για όλη την επικράτεια, είχαμε τρεις προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού 1.423 θέσεων, μία προκήρυξη 1.209 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και πρόσφατα μία νέα προκήρυξη 940 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και πρόσθεσε πως παράλληλα, το λοιπό και ιατρικό επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπερνά τις 10.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου το 80% αποτελούν νέες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν επί κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τα νοσοκομεία της Αργολίδας, είπε πως «σίγουρα στόχος μας είναι και εκεί να λειτουργούν με επάρκεια προσωπικού, και βεβαίως να μπορούμε να καλύπτουμε συνεχώς τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν. Στα νοσοκομεία της Αργολίδας (Αργους και Ναυπλίου) ανέφερε πως συνολικά ως επικουρικό προσωπικό υπηρετούν 102 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 13 γιατροί, 48 άτομα ως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και 41 άτομα λοιπού προσωπικού. Το 2020 προκηρύχθηκαν συνολικά 4 θέσεις και για τα δύο νοσοκομεία, αριθμός που πραγματικά δεν αντιστοιχεί στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου. Γι’ αυτό, στη νέα προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, προχωρήσαμε στην προκήρυξη 10 νέων θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και πρόσθεσε πως «αυτές οι θέσεις θα δώσουν μία ‘ανάσα’ στα δύο αυτά νοσοκομεία της περιοχής».

Σχετικά με την πρόταση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, να υπάρξει ένα νοσοκομείο στην Αργολίδα, ο υφυπουργός απάντησε πως πράγματι «πρέπει να υπάρξει μία νοσοκομειακή μονάδα στον νομό. Υπάρχουν λύσεις που εξετάζονται, υπάρχουν και κονδύλια, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και χαίρομαι για την επισήμανσή σας ότι το νοσοκομείο του ‘Αργους και το νοσοκομείο του Ναυπλίου θα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, από την δική του πλευρά υπογράμμισε πως τα δύο νοσοκομεία του ‘Αργους και του Ναυπλίου λειτουργούν εδώ και πολλούς μήνες με μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο, αλλά και επικουρικό ιατρικό προσωπικό βασικών ειδικοτήτων. Τα αποτελέσματα των ελλείψεων, είπε, είναι εμφανή στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών, όπου κάθε μήνα τα δύο νοσοκομεία ζητούν τη συνδρομή της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη των κενών. Η δε, 6η ΥΠΕ, κάλυπτε μέχρι τώρα τα κενά αυτά με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, μετακινώντας γιατρούς από Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού, δημιουργώντας ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα εφημεριών με αναρίθμητες μετακινήσεις γιατρών, μεταφέροντας το πρόβλημα στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία. Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης ήταν, την Παρασκευή στις 5.2.20, να αλλάξει το πρόγραμμα εφημεριών, και ενώ ήταν να εφημερεύσει το ‘Αργος, εφημέρευσε το Ναύπλιο!

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ