ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Π. Διολίτσης: Την αρμοδιότητα για την διατήρηση των αδειών των χυμοποιείων την έχει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. | | | |
Π. Διολίτσης: Την αρμοδιότητα για την διατήρηση των αδειών των χυμοποιείων την έχει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης
Η ΔΕΥΑΑΡΜ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων απόρριψης λυμάτων με τα χυμοποιεία τα οποία και ρυπαίνουν τον Αργολικό κόλπο σύμφωνα με τις συνεχείς μετρήσεις και ελέγχους που κατατέθηκαν από την διαχειρίστρια εταιρεία της Ε.Ε.Λ Άργους-Ναυπλίου. 

Οι παραλείψεις των βιομηχανιών επηρεάζουν τη λειτουργία του βιολογικού και οι υποχρεώσεις των ως άνω επιχειρήσεων δεν τηρούνται όπως έχει διαπιστωθεί. Η επιβάρυνση αυτή είναι τεκμηριωμένη, αποδεικνύεται και διαπιστώνεται με τρόπο επιστημονικό και πρακτικό. Σε κάθε περίπτωση, και δεδομένου ότι υπάρχει απαίτηση για την εφαρμογή των νόμων και οδηγιών, σχετικά με τη λειτουργία μιας βιομηχανικής εγκατάστασης και την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων, αυτό θα πρέπει να διασφαλιστεί! Κανένας δεν κατηγορεί ή δεν θέλει να βλάψει τη παραγωγή χυμών και τη δραστηριότητα αυτή που φέρει πολλά στον τόπο της Αργολίδας το μόνο που επιθυμούμε ως διοίκηση είναι να λειτουργούν νόμιμα!

Το ζητούμενο λοιπόν από όλους είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε ότι η κάθε βιομηχανική ή μη δραστηριότητά μας, θα αφήνει το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Απαιτούμε την τήρηση όλων των νομοθετικών και συμβατικών απαιτήσεων από όλους, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού και να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει ρύπανση του Αργολικού.

Τον λόγο τώρα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος καθώς η απόφασή του για το αν θα διατηρήσουν τις άδειες λειτουργίας τα χυμοποιεία θα είναι καθοριστική για το μέλλον.

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου παραθέτω τα αποτελέσματα των:


Πέτρος Διολίτσης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡΜ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ