ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε από τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:32:00 μ.μ. | | |
Πέθανε από τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος
Φώτης Δαμούλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας με τον Ανδριανό Μιχάλαρο
Απεβίωσε σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 11:10, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με κορωνοϊό.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος συνδέθηκε με την ιστορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και την εκπληκτική πορεία του τα τελευταία χρόνια. Από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο και διετέλεσε γγ, Α' αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα πρόεδρος του ΒΕΠ. Ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (ΣΕπΔΑ), δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ΚΙΔΗΣΟ.

Ασχολήθηκε με το επιχειρείν από το 1986, όταν σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη επιχείρησή του στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ίδρυσε και διατηρούσε δύο εταιρείες, η μία στον χώρο τους αυτοκινήτου, ΙΚΤΕΟ Δυτικής Αττικής και ή άλλη στον κλάδο της πυρασφάλειας-πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές.

Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξή του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οραματιστής και θερμός υποστηριχτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Δήλωση του δημάρχου Πειραιά

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του προέδρου του ΒΕΠ, Ανδριανού Μιχάλαρου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα μετά από μάχη 49 ημερών με τον κορονοϊό», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και πρόσθεσε:

«Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν μία σημαντική προσωπικότητα της πόλης, με τον οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία. Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Ως πρόεδρος του ΒΕΠ υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτήν τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι μία μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα ΒΕΑ για τον θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου

Ο βιοτεχνικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα το στέλεχος της επιμελητηριακής οικογένειας, Ανδριανό Μιχάλαρο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: «Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πειραιά, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αγωνίστηκε σε όλη την πορεία του, με αποφασιστικότητα, για να υποστηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.
 
Το ΒΕΑ συμπάσχει με τους αγαπημένους του και συνεχίζει το μεγάλο αγώνα, για πρόοδο και ανάπτυξη. Το έργο του θα παραμείνει οδηγός και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές βιοτεχνών. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Δήλωση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτη Δαμούλου

"Ο Ανδριανός Μιχάλαρος από σήμερα ανήκει στη γειτονιά των αγγέλων. Ένας άνθρωπος ονειροπόλος , αγωνιστής , δημοκράτης , με μεγάλη προσφορά στον επιμελητηριακό θεσμό αλλά και στην κοινωνία του Πειραιά και των Μεγάρων απ' όποιο πόστο και αν υπηρέτησε.
 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ευαγγελία , στα παιδιά του Μαρία και Γιάννη και στους στους συνεργάτες του .

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε Ανδριανέ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ