ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Εικαστική παρέμβαση από το Κέντρο Αγώνα των Φοιτητών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | | |
Εικαστική παρέμβαση από το Κέντρο Αγώνα των Φοιτητών στο Ναύπλιο
Σε μια ιδιαίτερη εικαστική παρέμβαση με πολλαπλά μηνύματα προχώρησαν Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο ενώ είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ναυπλίου κατά του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
Σε ανακοίνωση του το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών- Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου αναφέρει για την συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε:
"Μετά από ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της σχολής μας, με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων που στηρίζουν την προσπάθειά μας, το Συντονιστικό του Κέντρου Αγώνα προέβη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ναυπλίου κατά του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που προβλέπεται να ψηφιστεί. 
Στις 10 Φεβρουαρίου, λοιπόν, και ώρα 6 το απόγευμα, πολλοί άνθρωποι ήρθαν να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή, συμπεριλαμβανομένων εργατών, μαθητών και άλλων συντρόφων -συντροφισσών. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη του Ναυπλίου, με στόχο την απόκλιση του κεντρικού δρόμου. Μια πορεία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.
Είμαστε πλήρως ενήμεροι και ενήμερες σχετικά με τα απάνθρωπα συμβάντα που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας την ίδια μέρα. Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη προέβη σε πογκρόμ κατά των διαδηλωτών, με 52 συλλήψεις και 27 προσαγωγές. Χωρίς κανένα έλεος, ξυλοκόπησαν τους φοιτητές, με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Χωρίς κανένα έλεος και καμία αιτία. Η επίθεση ήταν μελετημένη και οι φοιτητές στοχοποιημένοι, για άλλη μια φορά, από τα όργανα της καταστολής.
Το Κέντρο Αγώνα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες και δηλώνει ότι η δολοφονική επίθεση των αστυνομικών δεν περνά απαρατήρητη. Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν, αντιθέτως, θα απαντήσουμε με τον δικό μας τρόπο απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπεύει να ψηφήσει την ένταξη των αστυνομικών στα πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που στέλνει τους φοιτητές στα νοσοκομεία, από τα χέρια των μπάτσων. Όταν βλέπουμε την αστυνομική βία να παρελαύνει όλο και περισσότερο, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Καλούμε όλο το λαό να αφυπνιστεί και να αντισταθεί στο νέο νομοσχέδιο.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Καταγγέλλουμε το όργιο της καταστολής από τις δυνάμεις της αστυνομίας!
Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους!"
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ