Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Στην βουλή από τον Ανδριανό το θέμα των αποζημιώσεων από τη "Μήδεια" στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών της Αργολίδας και ιδίως των Ιρίων από την κακοκαιρία ‘Μήδεια’ και τον παγετό που ακολούθησε.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» και ο παγετός που ακολούθησε τις επόμενες μέρες προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή στην παραγωγή αγροκηπευτικών όπως μαρούλια και αγκινάρες στην ευρύτερη περιοχή των Ιρίων καθώς και στην παραγωγή εσπεριδοειδών και την ανθοφορία των πρώιμων πυρηνόκαρπων σε ολόκληρο το αργολικό πεδίο.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που ούτως ή άλλως δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία που επιβαρύνεται από τις συνέπειες των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί από τον ΕΛΓΑ η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ