Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο κόκκινο - Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα - Πως θα λειτουργήσουν Σχολεία και Εμπόριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | | | |
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο κόκκινο - Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα - Πως θα λειτουργήσουν Σχολεία και Εμπόριο
Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) εντάχθηκε από σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί και έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου το πρωί ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην χθεσινή του ενημέρωση επισήμανε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, για αυτό και προσαρμόζονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ώστε να ανταποκρίνονται στα επιμέρους επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής σε όλη τη χώρα.

Στο Δήμο Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου με τα ενεργά κρούσματα να έχουν αυξηθεί στα 59 από 16 που ήταν στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και έχουν ένα και μόνο στόχο: την προστασία της δημόσιας υγείας. «Αντιλαμβανόμαστε ότι όσο περνάει ο καιρός η κόπωση γίνεται πιο έντονη με αποτέλεσμα να φαίνεται δυσκολότερο να συνεχίσουμε να τηρούμε στο ακέραιο τα μέτρα. Είναι όμως απαραίτητο καθώς αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό εργαλείο περιορισμού της πανδημίας, την ασπίδα που κρατά εμάς και τους αγαπημένους μας ασφαλείς», κατέληξε.

Γενικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 70 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.774.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 16, στην Π.Ε. Αρκαδίας 22, στην Π.Ε. Κορινθίας 27, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Από τις 15.2.2021 έως 19.2.2021 τα κρούσματα ανέρχονται σε : Π.Ε Αργολίδα 83, στην Π.Ε Αρκαδία 61 , στην Π.Ε Κορινθίας 83 , στην Π.Ε Λακωνίας 10 και στην Π.Ε Μεσσηνίας 17.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν από σημερα μέχρι και την 1 Μαρτίου στον Δήμο Άργους Μυκηνών:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • τηλεκπαίδευση για τα λύκεια
  • πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
  • κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο "κόκκινο επίπεδο" τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως επίσης και τα Γυμνάσια παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία. Η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται μόνο για τους μαθητές των Λυκείων.

Εμπόριο και Click Away

Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει κάνει παραγγελία, να λάβει από το κατάστημα μήνυμα με το ραντεβού της παραλαβής, η οποία θα γίνεται εκτός καταστήματος.

Από αυτό το σύστημα θα εξαιρεθούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο click in shop. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα υπάρχει επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα, που θα στέλνει μήνυμα με το ραντεβού για τις αγορές. 

Τη συγκεκριμένη ώρα ο πελάτης θα πηγαίνει στο κατάστημα, στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Προσοχή ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις αγορές του εντός δύο ωρών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ