ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Κοντός για τον βιολογικό Άργους - Ναυπλίου: Και οι δύο δήμοι έχουν κοινά συμφέροντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | | |
Νίκος Κοντός για τον βιολογικό Άργους - Ναυπλίου: Και οι δύο δήμοι έχουν κοινά συμφέροντα
Τα παλιά χρόνια ένας αγώνας μεταξύ Παναργειακού και Παναυπλιακού στο η ποδόσφαιρο ήταν το γεγονός της εποχής. Με ιδιαίτερο φανατισμό από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους των δύο πόλεων, αλλά ήταν ένα ντέρμπι με κανόνες και αλληλοσεβασμό κυρίως από ανθρώπους που την άλλη μέρα παρά τις οπαδικές τους διαφορές θα ήταν φίλοι, συνεργάτες ή ακόμα και συγγενείς.

Τις τελευταίες μέρες εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα μας, ζούμε την απόλυτη παράνοια και μίσος μεταξύ Δημάρχων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων καθώς και των αντίστοιχων επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης . Κύριο θέμα την ρύπανση του Αργολικού Κόλπου από τα ακατέργαστα λήμματα των εργοστασίων μέσω του Βιολογικού Καθαρισμού. 

Ο Βιολογικός καθαρισμός είναι κοινός για τους δύο δήμους, βρίσκεται μεταξύ Νέας Κιου και Ναυπλίου ανήκει σε επίπεδο διαχείρισης στον Δήμο Άργους Μυκηνών δηλαδή στην ΔΕΥΑΡΜ και συμμετέχει στην οικονομικό σκέλος των δαπανών η αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Ναυπλίου ΔΕΥΑΝ. 

Ο συγκεκριμένος Βιολογικός έχει κατασκευάσει ως τριτοβάθμιος δηλαδή μετά από την επεξεργασία των λυμάτων έπρεπε το νερό να επιστρέφει και να επαναχρησιμοποιείται. Αντί σήμερα να συζητάμε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του, εμείς έχουμε πάει χρόνια πίσω. 

Τι συμβαίνει όμως εδώ και χρόνια; 

1.Διοχετευει ρυπογόνα στοιχεία στην θάλασσα, ιδιαίτερα τους μήνες που λειτουργούν τα χυμοποιεία. 

2.Η λυματολάσπη μεταφέρεται με φορτηγά στην χωματερή στην θέση Γκριμάρια παράνομα και χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. 

3.Η διαχείριση του βιολογικού έχει δοθεί σε ιδιώτη εργολάβο ενώ μπορούσε να στελεχωθεί με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Ναυπλίου. 

4.Κατα γενική ομολογία ακόμα και των Ανθρώπων της Δημοτικής αρχής και της περιφέρειας ο βιολογικός εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί. 

Οι δημότες να πληρώνουν μέσω λογαριασμών νερού την χρήση βιολογικού καθαρισμού που όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά και να ρυπαίνει το περιβάλλον. 

Το προσωποκεντρικό – δημαρχοκεντρικό σχήμα του Δημάρχου Δημήτρη Κάμποσου (μάλλον δεν πάει πίσω και ο όμορος δήμος) βρίσκεται σε παρακμή και δεν κατάφερε πάρα το γεγονός ότι διοικεί τον Δήμο πάνω από δέκα πλέον χρόνια να λύσει σημαντικά ζητήματα υποδομής μιας πόλης: Απορρίμματα, Ύδρευση, Βιολογικός. 

Σε μια περιοχή που πίνουμε νερό από την ίδια πηγή, έχουμε κοινό βιολογικό, που έπρεπε να διαχειριζόμαστε μαζί τα σκουπίδια εμείς βάζουμε ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πόλεων. 

Και οι δύο δήμοι έχουν κοινά συμφέροντα και δεν μπορούν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά φτιάχνοντας φανταστικούς εχθρούς. 

Τα συμφέροντα μας είναι κοινά και η συνεργασία ακόμα και οικονομικά είναι προς το συμφέρον των δημοτών. Χρειάζονται συνεργασίες πάνω σε νέα βάση με άξονα την ανάπτυξη της πλούσιας και με μεγάλο ενδιαφέρον περιοχής μας. 

Ας ελπίσουμε μετά το τέλος του αγώνα να βρεθούν όλοι αγκαλιασμένοι! Δεν πιστεύουμε στο τέλος να πλακώσουν το διαιτητή. 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ