ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

'Εκτακτο: Στο κόκκινο ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα λόγω αυξημένων κρουσμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. | | | |
'Εκτακτο: Στο κόκκινο ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα λόγω αυξημένων κρουσμάτων (βίντεο)
Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκε οτι στο κόκκινο (αυξημένου κίνδυνου) μπαίνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην Π.Ε Αργολίδας από αύριο Σάββατο μέχρι την 1η Μαρτίου

 
Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα», είπε η καθηγήτρια και στην συνέχεια μίλησε και για την διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην κοινότητα.

Η ίδια μίλησε για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αττική, με εξαίρεση την περιφέρεια των νήσων, ωστόσο τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 5.000, δηλαδή σχεδόν τα μισά της χώρας.

Επεσήμανε εξάλλου πως το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, τονίζοντας πως τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα. «Η αύξηση των διασωληνώσεων αρχίζει να πιέσει λίγο το σύστημα στην Αττική», συνέχισε η ίδια.

Ακολούθως τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για τον Εύοσμο, λέγοντας πως οι ειδικοί εισηγούνται lockdown και ιχνηλάτηση, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά, λέγοντας πως σε αυτό συμβάλλει και ο συγχρωτισμός με συναδέλφους στον χώρο εργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς ο καθένας έρχεται σε επαφή με διαφορετικά άτομα.
Φάκελος μάσκα

Η καθηγήτρια τόνισε πως η καθολική χρήση μάσκας είναι το πιο σημαντικό μη φαρμακευτικό μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό. «Όσο περισσότερο είναι το ποσοστό χρήσης μάσκας, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος», υπογράμμισε, πριν πάρει τον λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέλυσε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν κατά 12% την περασμένη εβδομάδα, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και επεσήμανε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σταθεροποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ακολούθως τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για τον Εύοσμο όπου παρατηρείται διασπορά του νοτιοαφρικανικού στελέχους – που καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια, λέγοντας πως οι ειδικοί εισηγούνται lockdown και ιχνηλάτηση.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Οι κόκκινες περιοχές

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε ότι στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο ως την 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Παραμένουν Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική.

Ο ίδιος είπε πως στην Αχαΐα παρατηρείται μια σταθεροποίηση, αν και ο σημερινός τριψήφιος αριθμός δημιουργεί ανησυχία. Από την άλλη στην Εύβοια, όπως είπε, παρατηρείται σταθεροποίηση.

Στο κόκκινο εντάσσονται και η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Ποιες περιοχές «βγαίνουν» από το «κόκκινο» και γίνονται «πορτοκαλί»

Δεν παρατείνονται στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης και στον δήμο Εορδαίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ